Гарнітура, що читає думки, дозволить німим «говорити»

1 26 6 smartstones-eeg- 2. людям

  1 26 6 smartstones-eeg- 1

Об’єднавши бездротову гарнітуру для читання думок і допоміжний додаток, каліфорнійська компанія Smartstones допоможе спілкуватися тим, хто має проблеми з мовою. Технологія think to speak («думати, щоб говорити») працює за рахунок зчитування мозкових хвиль користувача, а потім висловлює їх у вигляді фраз через спеціальний додаток: prose для смартфона. Додаток, що є основою гарнітури Smartstones, допоможе «говорити» людям з вадами мовлення.

Гарнітура дозволить людям з такими захворюваннями, як церебральний параліч і аутизм, доносити до оточуючих свої думки і почуття. Smartstones зчитує думки людини про рухи, щоб озвучити фразу, прив’язану саме до цієї послідовності рухів. Тобто коли користувач думає про певний рух (наприклад, про помах рукою), який повинен бути заздалегідь прив’язаний до певної команди або слова, гарнітура передає сигнал на смартфон, додаток: prose, в свою чергу, обробляє його і вимовляє готову фразу. По суті, Smartstones працює аналогічно жестам і сенсорним інтерфейсам, тільки виключивши з рівняння фізичні руху.

Як очікують творці проекту, їх розробка зможе замінити всі сучасні пристрої, що дозволяють людям з вадами мовлення спілкуватися. В даний момент цей додаток проходить тестування, і результати вже дивують. Один з учасників тесту зміг без особливих зусиль висловити свої думки, і це неймовірно, враховуючи, що на навчання користування іншими технологіями, що допомагають спілкуватися, йшли роки.

ВКурсе.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*