Кабінет Міністрів ввів посаду Урядового уповноваженого з прав інвалідів

1 27 1 173994 2. інвалідів

З метою забезпечення здійснення Кабінетом Міністрів України повноважень щодо додержання прав і законних інтересів людей з обмеженими можливостями Уряд ввів в межах граничної чисельності працівників Секретаріату Кабінету Міністрів України посаду Урядового уповноваженого з прав інвалідів.

Відповідну постанову №273 Уряд прийняв 17 квітня 2013 року.

Посаду Урядового уповноваженого з прав інвалідів прирівняно за умовами оплати праці, матеріально-побутового та іншого забезпечення до посади заступника Міністра Кабінету Міністрів України та віднесено до першої категорії посад державних службовців.

Урядовий уповноважений з прав інвалідів є уповноваженою Кабінетом Міністрів України посадовою особою, на яку покладається виконання завдань із забезпечення здійснення Кабінетом Міністрів України повноважень з питань забезпечення додержання прав і законних інтересів інвалідів, виконання Україною міжнародних зобов’язань у цій сфері. Він підпорядковується Кабінетові Міністрів України, призначається на посаду та звільняється з неї Кабінетом Міністрів України за поданням Прем’єр-міністра України.

Відповідно до Положення про Урядового уповноваженого з прав інвалідів ним може бути громадянин України, який має вищу освіту та досвід роботи у відповідній сфері.

Основними завданнями Урядового уповноваженого є підготовка пропозицій щодо забезпечення додержання прав і законних інтересів інвалідів; вжиття у межах своїх повноважень заходів до усунення порушень прав і законних інтересів інвалідів та запобігання їх повторному вчиненню; сприяння виконанню Україною міжнародних зобов’язань щодо додержання в Україні прав і законних інтересів інвалідів, а також забезпечення інформування громадськості про права інвалідів.

Окрім іншого, Урядовий уповноважений має право брати участь з правом дорадчого голосу у засіданнях Кабінету Міністрів України під час розгляду питань, що належать до його компетенції.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ

Урядовий портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*