2300 дол США хабара за присвоєння групи інвалідності учаснику АТО – підозрюється медпрацівник військового госпіталю (ФОТО)

2300 дол США хабара за присвоєння групи інвалідності учаснику АТО – підозрюється медпрацівник військового госпіталю (ФОТО). військовий госпіталь, медпрацівник, учасник ато, хабар, інвалідність

2300 дол США хабара за присвоєння групи інвалідності учаснику АТО – підозрюється медпрацівник військового госпіталю. військовий госпіталь, медпрацівник, учасник ато, хабар, інвалідність

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру медпрацівнику клініки амбулаторної допомоги Національного військово-медичного центру «Головний військовий клінічний госпіталь» за фактом вимагання неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 368-4 КК України).

За даними слідства, лікар-ординатор за 2300 дол США обіцяла «вирішити питання» щодо видачі довідки учаснику АТО про встановлення 2-ої групи інвалідності, отриманої внаслідок участі у бойових діях, за змовою з іншим лікарем цієї клініки, яку у грудні 2020 року було викрито і повідомлено про підозру.

Наразі досудове розслідування триває.

Заходи з викриття кримінального проводилися прокуратурою спільно з територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Києві, та Головним оперативним управлінням ДБР.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Київської міської прокуратури

Офіс Генерального прокурора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*