На Закарпатті захищають права людей з інвалідністю

1 30 30349-1u 2. реабілітації, інвалідів

Закарпатське обласне товариство інвалідів ВОІ СОІУ 24.04.2013 р. провело навчальний обласний семінар для активу інвалідних організацій області з вивчення та впровадження в життя законів України по реалізації ініціатив Президента України з покращення соціальних стандартів життя інвалідів.

У семінарі взяли участь керівники і активісти районних організацій інвалідів, Закарпатського регіонального центру соціально-трудової реабілітації та професійної орієнтації «Вибір», ГО «Амазонки Закарпаття». Зі змістовними доповідями перед учасниками виступили представники різних відомств. Про необхідність підвищення рівня реабілітації як одного з напрямків покращення життя інвалідів доповіла заступник директора обласного комплексного центру реабілітації Мирослава Іванівна Скубенич.

Неабиякий інтерес і численні запитання аудиторії викликала доповідь головного спеціаліста відділу державної реєстрації речових прав обласного управління юстиції Візичканич Оксани Іванівни про зміни порядку оформлення права власності. Андрій Андрійович Воробець – директор Закарпатського обласного відділення Фонду соціального захисту населення лаконічно і доступно розповів про те, якими він бачить модернізацію і удосконалення державних служб для надійного забезпечення виконання програм щодо соціального захисту населення. Про захист прав інвалідів на працю доповідала Василина Михайлівна Марко – директор ЗРЦСТРПО «Вибір».

Жвавість дискусії, нескінченні запитання аудиторії показали необхідність проведення подібних заходів для лідерів організацій, оскільки саме з питаннями про порушення прав найчастіше до них звертаються люди на місцях. Обізнаність у правових питаннях допоможе легше і ефективніше вирішувати наболілі проблеми інвалідів області.

Любов Пчолинська

“Анонс Закарпаття”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*