Суд винесе додаткове рішення у справі про порушення прав незрячих Укрзалізницею

1 03 3 uyrust. укрзалізниці, сайту, суду

31 травня під час засідання у справі «Незрячі судяться з Укрзалізницею» Апеляційного суду Львівської області виніс рішення повернути справу до Галицького районного суду м. Львова для додаткового рішення щодо оформлення сайту Укрзалізниці.

Про це повідомляє кореспондент ІА ZIK.

Нагадаємо, за дорученням спільноти незрячих юристів сліпий адвокат Андрій Стегніцький позвався до Укрзалізниці з вимогою адаптувати до потреб інвалідів по зору інтернет-сайт, через який продають залізничні квитки.

Незрячі не можуть придбати квиток через Інтернет, бо дизайн сайту Укрзалізниці оформлений не відповідно. Через те, що вільні місця відображаються кольором, інвалід по зору не може його вибрати.

Під час засідання апеляційний суд звернув увагу, що у суді першої інстанції не були розглянуті вимоги щодо оформлення дизайну сайту і в своєму рішенні суд навіть про це не згадав. Крім того, на засіданні не було представника ДП Головного інформаційно-обчислювального центру Укрзалізниці, який б надав пояснення щодо оформлення дизайну сайту.

Через це апеляційний суд повернув справу до суду першої інстанції для додаткового рішення щодо оформлення сайту, яке він має винести до 1 липня 2013 року.

«ЗІК»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*