Олексій Журавко підтримав ініціативу громадських організацій інвалідів об’єднатися в Дорадчий комітет при Урядовому уповноваженому з прав інвалідів

1 19 Zhuravko portrait 02122011 1 bez znachka 2. дорадчий комітет, інвалідів

Громадські організації інвалідів планують об’єднатися в Дорадчий комітет при Урядовому уповноваженому з прав інвалідів. Таке рішення було прийнято 18 червня 2013 року під час робочої зустрічі Урядового уповноваженого з прав інвалідів Олексія Журавка з керівниками громадських організацій, що опікуються проблемами людей з інвалідністю.

Обговорюючи питання посилення ролі громадськості в системі соціального захисту інвалідів та представлення її інтересів у державних органах влади, керівники 14 найактивніших та впливових громадських організацій інвалідів виступили з ініціативою об’єднати свої зусилля, аби мати можливість впливати на прийняття суспільно важливих рішень, донести інформацію про ті проблеми, з якими щодня зіштовхуються громадські організації, люди з особливими потребами та їх родини.

Ця ідея була підтримана Олексієм Журавком, який запропонував створити Дорадчий комітет при Урядовому уповноваженому з прав інвалідів. За його словами, цей дорадчий орган дозволить проаналізувати реальний стан справ та причини виникнення проблем, подавати на розгляд у державні органи влади розроблені за результатами роботи рекомендації та пропозиції.

«Сьогодні кожна громадська організація інвалідів у своїй діяльності зустрічається зі схожими проблемами. Тому ми зараз разом маємо об’єднатися і знайти нові шляхи взаємовідносин між народом та владою. Нам необхідно підставити плече один одному заради спільної справи – відстоювання загальних інтересів в одному колі, з однією позицією», – зазначив Урядовий уповноважений з прав інвалідів.

Учасники зустрічі домовилися про продовження діалогу з обговорюваних питань і вироблення механізму подальшої взаємодії, зокрема щодо розробки проекту Положення про Дорадчий комітет при Урядовому уповноваженому з прав інвалідів. Також на зустрічі було обрано секретаря цього дорадчого органу та його заступника.

Прес-служба Урядового уповноваженого з прав інвалідів

Урядовий портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*