Як правильно оскаржувати рішення медико-соціальної експертної комісії?

1 03 spravki-354. медико-соціальної

У разі незгоди з рішенням районної, міжрайонної, міської комісії хворий, потерпілий від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання або інвалід має право подати протягом місяця після одержання висновку комісії письмову заяву до Кримської республіканської, обласної, Київської та Севастопольської центральних міських комісій або до комісії, в якій він проходив огляд, чи відповідного управління охорони здоров’я.

Рішення Кримської республіканської, обласної, центральної міської комісії може бути оскаржене до Міністерства охорони здоров’я.

Міністерство охорони здоров’я за наявності фактів порушення законодавства про медико-соціальну експертизу доручає Центральній медико-соціальній експертній комісії МОЗ або Кримській республіканській, Київській та Севастопольській міським або обласній комісії іншої області повторно розглянути з урахуванням усіх наявних обставин питання, з якого оскаржується рішення, а також вживає інших заходів впливу для забезпечення дотримання законодавства під час проведення медико-соціальної експертизи.

В особливо складних випадках Центральна медико-соціальна експертна комісія МОЗ, Кримська республіканська, обласна, центральна міська комісія та Міністерство охорони здоров’я можуть направляти осіб, що звертається для встановлення інвалідності, для проведення медико-соціального експертного обстеження до клініки Українського державного науково-дослідного інституту медико-соціальних проблем інвалідності (м.Дніпропетровськ) та Науково-дослідного інституту реабілітації інвалідів (м.Вінниця). Після обстеження зазначені науково-дослідні установи складають консультативні висновки, які для комісії мають рекомендаційний характер.

Крім того, рішення комісії може бути оскаржене до суду в установленому законодавством порядку.

Правові консультації можна отримати за телефонами (032)244 46 59, 096 9572585, 099 2750240 або звернувшись за адресою Центру громадської адвокатури: м.Львів, пр.Чорновола, 63 офіс 706.

Правові консультації надаються в рамках проекту «Реалізація громадських ініціатив підтримки правової допомоги щодо проходження медико-соціальної експертизи та пов’язаних із нею питань, аналізу викликів інвалідизації, реабілітації, підготовки пропозицій та їх просування», який реалізується ГО «Центр громадської адвокатури» за підтримки Програми «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду «Відродження».

Юридично-соціальний портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*