ВР пропонує збільшити видатки на лікування інвалідів-спинальників

1 30 30349-1u 2. інвалідів-спинальників

Верховна Рада України пропонує збільшити видатки на лікування інвалідів-спинальників на 1,3 млн грн. Про це йдеться у законопроекті №3257 від 17 вересня 2013 року, опублікованому на сайті ВРУ, передає УНН.

Зокрема, кошти планується виділити шляхом внесення змін до Закону “Про державний бюджет на 2013 рік”, а саме скорочення видатків на обслуговування та погашення зобов’язань за залученими коштами під державні гарантії для здійснення капітальних видатків розпорядниками бюджетних коштів призначених Міністерству фінансів України.

Так, за словами ініціатора проекту нардепа від об’єднання “Батьківщина” Валерія Сушкевича, на території України існує єдиний лікувальний заклад, який надає спеціалізовану кваліфіковану допомогу хворим з наслідками хребетно-спинальної травми і порушенням функцій спинного мозку — Донецька обласна лікарня відновного лікування.

Він зазначає, що через те, що лікарня є комунальним лікувально-профілактичним закладом, який фінансується з обласного бюджету Донецької області, хворі з інших регіонів України вимушені самостійно оплачувати лікування.

В свою чергу, вартість курсу лікування становить від 6 тис. грн до 12 тис. грн на місяць, в залежності від складності захворювання, кількості пролежнів та операцій, що для більшості з інвалідів-спинальників непідйомна сума.

Як йдеться у пояснювальній записці, прийняття даного законопроекту дозволить забезпечити лікування хворих зі всіє України на рівноправних засадах.

Джерело: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*