Всеукраїнська конференція «Конвенція ООН про права інвалідів: 4 роки практичної дії»

Всеукраїнська конференція «Конвенція ООН про права інвалідів: 4 роки практичної дії». конвенції оон про права інвалідів

Всеукраїнська конференція «Конвенція ООН про права інвалідів: 4 роки практичної дії». конвенції оон про права інвалідів

У Національному університеті «Острозька академія» 20-21 вересня відбулася Всеукраїнська конференція на тему: «Конвенція ООН про права інвалідів: 4 роки практичної дії». Серед організаторів — Міністерство соціальної політики України, Державна служба з питань інвалідів та ветеранів, Інститут права ім. І. Малиновського та інші. Метою заходу було розглянути соціально-економічні права людини у контексті сьогодення та з’ясувати проблемні аспекти реалізації Конвенції ООН про права інвалідів. У конференції взяли участь вчені з різних університетів України, а також представники громадських організацій.

Із вітальним словом виступив голова Всеукраїнської громадської організації інвалідів Ярослав Мокрецький, який розповів про почесного голову цієї організації — доктора юридичних наук Віктора Костюка. Крім цього, він проінформував присутніх про сутність Конвенції ООН про права інвалідів, яка 16 грудня 2009 року була ратифікована Україною.

Також учасників конференції привітали ректор Національного університету «Острозька академія» Ігор Пасічник, директор Інституту права ім. І.Малиновського Василь Попелюшко та Віктор Костюк.

Із доповіддю «Забезпечення прав інвалідів у нормах Кримінального процесуального кодексу України» виступив заступник директора Інституту права ім. І.Малиновського Олег Герасимчук.

Крім цього, учасники конференції обговорили проблему соціально-психологічної адаптації інвалідів з вадами зору до навчання у вищих навчальних закладах, порушення трудових прав людей з інвалідністю як прояв ксенофобії, особливості дошкільної освіти та права дітей з вадами, працевлаштування інвалідів у контексті Конвенції ООН про права інвалідів тощо.

За результатами конференції організатори планують видати збірник доповідей.

Рівненська область, м. Острог

Національний університет «Острозька академія» +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*