Мінсоцполітики має намір посилити контроль за дотриманням квот з працевлаштування осіб з інвалідністю

1 26 file1597764 6c9abc85 1. інвалідністю, інвалідів

Мінсоцполітики розробляє нові механізми підвищення зайнятості серед осіб з особливим потребами. Про це сказав директор Департаменту пенсійного забезпечення та соціального захисту інвалідів Міністерства соціальної політики України Микола Шамбір під час засідання Комітету Верховної Ради з питань пенсіонерів, ветерані та інвалідів.

„Найближчим часом на розгляд Уряду буде подано нову редакцію Порядку направлення на реабілітацію інвалідів, зокрема до центрів професійної реабілітації державної та комунальної форми власності. Ним передбачається спростити механізм розгляду документів для зарахування таких осіб до цих установ. Ми також працюємо над поліпшенням ситуації з працевлаштуванням інвалідів”, – сказав він.

Зокрема, за словами Миколи Шамбіра, в перспективі передбачається посилити контроль за виконанням встановленого нормативу робочих місць із працевлаштування осіб з інвалідністю, особливо у державному секторі, а також унеможливити фіктивне працевлаштування таких громадян. „Крім того, у Мінсоцполітики вивчається можливість залучення Фонду соціального захисту інвалідів до інформації про роботодавців. Це дозволить звільнити роботодавців від звітування про зайнятість та працевлаштування інвалідів”, – поділився напрямками роботи посадовець.

Також, за словами Миколи Шамбіра, необхідно удосконалити Порядок взаємодії органів праці та соціального захисту населення, центрів зайнятості, відділень Фонду соціального захисту інвалідів та центрів професійної реабілітації, що дозволить поліпшити працевлаштування громадян з інвалідністю.

Довідка:

За І півріччя 2013 рік Фондом соціального захисту інвалідів профінансовано:

– створення 123 робочих місць для працевлаштування;

– навчання 1474 осіб з інвалідністю у навчальних закладах, зокрема у вищих – 1355 інвалідів.

За цей період на обліку в державній службі зайнятості перебувало 28489 інвалідів, з них працевлаштовано 6134, проходили професійне навчання за направленням цієї служби, 231 особа з інвалідністю 231 особа.

Загальна кількість працюючих інвалідів станом на 01.07.2013 складає 728315.

Міністерство соціальної політики України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*