Микола Азаров підписав Меморандум про співпрацю між КМУ та представниками громадських об’єднань інвалідів

1 13 default 2. інвалідів

  1 13 default 1Прем’єр-міністр Микола Азаров підписав Меморандум про співпрацю між Кабінетом Міністрів України та представниками всеукраїнських громадських об’єднань інвалідів.

Микола Азаров закликав представників громадських об’єднань інвалідів брати активну участь у розробці соціальних законопроектів при громадських радах, які діють при центральних органах виконавчої влади, а також безпосередньо доносити свої прохання через Урядового уповноваженого з прав інвалідів до Уряду.

На переконання Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, перед органами влади і громадськими об’єднаннями інвалідів сьогодні стоїть спільне завдання – підняти стандарти у сфері захисту інвалідів до європейського рівня.

Зокрема, скорішого врегулювання потребують питання адаптації будівельних норм до потреб осіб з інвалідністю та посилення контролю над їх дотриманням, виконання підприємствами і установами різних форм власності нормативу із працевлаштування людей з обмеженими можливостями, поширення практик інклюзивного навчання та ін. Для системного розв’язання цих та інших проблем Урядом України затверджено цільову програму «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН з прав інвалідів на період до 2020 року».

Положення Меморандуму передбачають започаткування дієвих механізмів для широкої участі громадськості у виробленні державної політики у соціальній сфері.

Так, згідно з Меморандумом представники Уряду України і громадські активісти проводитимуть постійні консультації з питань захисту прав людей з особливими потребами, спільно розроблятимуть план дій щодо створення в Україні безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю та здійснюватимуть моніторинг реалізації соціальних програм для людей з особливими потребами. Передбачається широке залучення представників громадських об’єднань інвалідів до громадських рад, створених при центральних органах виконавчої влади та в органах місцевого самоврядування, а також робочих груп, що працюють над розробкою і вдосконаленням законодавства у соціальній сфері.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ

Урядовий портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*