Урядовий уповноважений взяв участь у засіданні Ради у справах інвалідів

1 25 rada u spravah invalidiv 2 21112013 2. інвалідів

  1 25 rada u spravah invalidiv 2 21112013 1

Урядовий уповноважений з прав інвалідів Олексій Журавко взяв участь у засіданні Ради у справах інвалідів при Кабінеті Міністрів України. До порядку денного засідання під головуванням заступника Голови Ради, Міністра соціальної політики Наталії Королевської було включено широке коло питань, які стосувалися створення безперешкодного середовища життєдіяльності людей з обмеженими можливостями.

Під час обговорення питань щодо архітектурної доступності, зокрема дотримання вимог державних будівельних норм, Олексій Журавко запропонував створити робочу групу, до якої включити представників різних відомств та громадських організацій інвалідів, з метою урегулювання існуючих прогалин в законодавстві та вироблення змін до чинних нормативно-правових актів з питань будівництва. Підтримуючи пропозицію Урядового уповноваженого, Наталія Королевська дала доручення вже наприкінці грудня провести засідання цієї робочої групи.

На думку Олексія Журавка, також необхідно посилити відповідальність за недотримання вимог законодавства в частині надання інвалідам рівного доступу до об’єктів інфраструктури. «І треба зробити так, щоб не порушувати права інших громадян», – додав Олексій Журавко.

Окрім того, присутні розглянули можливі варіанти імплементації у вітчизняне законодавство положень статті 19 Директиви ЄС 2004/18 щодо завантаження роботою підприємств, де більшість працюючих становлять інваліди. Не оминули увагою й обговорення змін до Державної типової програми реабілітації інвалідів та дітей-інвалідів. Йшлося про розширення переліку спеціальних засобів для спілкування, орієнтування та обміну інформації, а також переліку послуг для інвалідів різних нозологій.

zhuravko.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*