Громадські об’єднання інвалідів обговорили практичні шляхи виконання Меморандуму про співпрацю з Урядом

1 28 kruglyi stil 26112013 2. інвалідів

  1 28 kruglyi stil 26112013 1

26 листопада 2013 року під головуванням Урядового уповноваженого з прав інвалідів Олексія Журавка відбулося засідання круглого столу «Про виконання завдань, передбачених Меморандумом про співпрацю між Урядом та всеукраїнськими громадськими об’єднаннями інвалідів». До роботи круглого столу було залучено широке представництво громадських організацій інвалідів.

Лідери інвалідного руху в Україні обговорили першочергові кроки щодо реалізації завдань, визначених Меморандумом, зокрема в частині створення інститутів представників Урядового уповноваженого з прав інвалідів у всіх обласних центрах України. На громадських засадах регіональні представники Урядового уповноваженого здійснюватимуть громадський контроль за дотриманням прав осіб з інвалідністю.

Також особливу увагу було приділено питанню створення та функціонування громадських консультативних рад у справах інвалідів при місцевих органах виконавчої влади. Керівники інвалідних організацій висловили своє бачення щодо подальшої діяльності цих дорадчих органів та окреслили практичні аспекти співпраці з місцевою владою.

Крім інших, під час роботи круглого столу обговорено питання працевлаштування інвалідів. У рамках розгляду цього пункту порядку денного, виступаючі детальніше зупинилися на тому, що враховуючи реалії сьогодення, необхідно модернізувати виробництво підприємств громадських організацій інвалідів, залучати до цієї роботи менеджерів, а також спонукати партнерські громадські організації інвалідів до реалізації та збуту виготовлених інвалідами товарів. Олексій Журавко акцентував увагу присутніх на потребі створення експертної групи, яка безпосередньо займалася б питанням налагодження тісного зв’язку із потенційними замовниками, представниками бізнесових структур.

Як відомо, в листопаді поточного року між Кабінетом Міністрів України та всеукраїнськими громадськими об’єднаннями інвалідів було підписано Меморандум про співпрацю. Положення Меморандуму передбачають започаткування дієвих механізмів для широкої участі громадськості у виробленні державної політики у соціальній сфері.

zhuravko.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*