Триває робота по формуванню регіональних представництв Урядового уповноваженого з прав інвалідів на громадських засадах

1 09 DSC007601 2. інвалідів

  1 09 DSC007601 1

Після підписання Меморандуму про співпрацю між Кабінетом Міністрів України та всеукраїнськими громадськими об’єднаннями інвалідів було визначено коло завдань, спрямованих на реалізацію заходів, визначених Меморандумом. Так, з метою залучення представників громадськості до участі у формуванні та реалізації державної політики у сфері соціального захисту громадян, державні органи виконавчої влади мають бути створені громадські консультативні ради у справах інвалідів при обласних державних адміністраціях.

Розпочалася робота з формування складу регіональних представників Урядового уповноваженого з прав інвалідів на громадських засадах. На даний час всеукраїнськими громадськими організаціями інвалідів надаються пропозиції щодо кандидатур найбільш активних захисників прав інвалідів. Наразі опрацьовуються проекти положень про Громадську консультативну раду у справах інвалідів та Положення про регіональних представників Урядового уповноваженого з прав інвалідів.

«Це буде нова, дієва форма співпраці, яка дозволить більш ефективно вирішувати проблеми людей з інвалідністю, створювати умови для їх повноцінного життя. Залучення громадськості до формування та реалізації державної соціальної політики належить до найважливіших завдань держави і сприяє утвердженню та розвитку громадянського суспільства, формуванню обличчя України, як європейської, демократичної, соціально-орієнтованої, правової держави», – зазначив Урядовий уповноважений з прав інвалідів Олексій Журавко.

zhuravko.com +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*