Людина з інвалідністю виграла у київського СІЗО 5 тисяч гривень

1 31 6 322937. сізо

Чоловік потрапив до СІЗО інвалідом 3-ї групи, а вийшов інвалідом 2-ї.

Як виявилось, він змушений був перебувати в одній камері з людиною, хворою на важку форму туберкульозу. На всі його прохання та звернення до адміністрації закладу змінити сусіда чи камеру, він отримував відмову.

Аж доки сам не відчув, що захворів. Його стан погіршився настільки, що представники СІЗО звернулися до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу. Чоловіка в важкому стані випустили з-за грат.

Українська Гельсінська спілка з прав людини (УГСПЛ) допомогла постраждалому звернутися до суду за відшкодуванням завданої моральної шкоди. Правозахисники визначили шкоду, завдану здоров’ю людини у 700 тисяч гривень.

Суд погодився, що шкода була завдана, проте втрачене здоров’я оцінив у 5000 грн.

Адвокат потерпілого Олена Сапожнікова зазначила, що справи, коли постраждалі від дій адміністрації СІЗО виграють в суді в Україні, є надзвичайно рідкісним явищем. Ще рідше суд призначає адекватну компенсацію. На думку пані Сапожнікової 5 тисяч гривень не є справедливим відшкодуванням страждань потерпілого через значне погіршення стану здоров’я. Адвокат не виключає можливість подання апеляції.

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*