За фактом службової недбалості при закупівлі обладнання для дітей-інвалідів відкрито кримінальне провадження

1 01 5 VZ 33-34 1. дітей-інвалідів

Як повідомили в Головному управлінні захисту прав і свобод дітей Генеральної прокуратури України, результати наглядової діяльності прокурорів засвідчили поширеність порушень прав дітей-інвалідів, насамперед на відновлення здоров’я.

У зв’язку з цим, Генпрокуратура провела перевірку законності використання Міністерством соціальної політики України державних коштів, виділених для здійснення заходів із реабілітації дітей з дитячим церебральним паралічем.

Зокрема встановлено, що Мінсоцполітики понад 40 млн грн витратило на закупівлю 8 реабілітаційних комплексів для локомоторної терапії. Разом з тим, попри своєчасну оплату, їх введено в експлуатацію з запізненням на 4 місяці.

Як наслідок, за такі порушення постачальник мав би сплатити 4,4 млн грн штрафних санкцій. Однак, посадовці міністерства відмовились від стягнення цих коштів і підписали акти виконаних робіт, де зазначили, що ніяких претензій до постачальника не мають.

За цим фактом службової недбалості посадових осіб Мінсоцполітики, через бездіяльність яких до державного бюджету України не надійшли кошти у сумі 4,4 млн грн, 27 березня цього року розпочато кримінальне провадження за ч. 2 статті 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Крім цього, Генеральна прокуратура України в інтересах держави заявила позов до суду про стягнення штрафних санкцій.

Прес-служба Генеральної прокуратури України

Генеральна прокуратура України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*