Органами прокуратури Донецької області встановлені чисельні порушення прав інвалідів

1 03 6 f4cd9aa79de8fec9e2c979410da23ab6. інвалідів

До відповідальності притягнуто 61 посадову особу органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, у тому числі 23 контролерів.

За результатами перевірок за застосуванням законів у сфері соціального захисту прав інвалідів органами прокуратури виявлені чисельні порушення вимог чинного законодавства.

Так, порушення встановлені у Донецькому обласному відділенні Фонду соціального захисту інвалідів. Зокрема, посадовці ігнорували необхідність застосування стягнення фінансових санкцій з підприємств, на яких не виконувався норматив по створенню робочих місць для працевлаштування інвалідів. Директору фонду було спрямовано акт прокурорського реагування з метою усунення порушень.

Також, під час перевірки у терцентрі соціального обслуговування в одному з районів Маріуполя встановлено факт внесення у офіційні документи відомостей про наданням допомоги за місцем їх мешкання. За цю роботу окремим інспекторам перераховано заробітної платні понад 37 тисяч гривень. Проте, фактично інваліди не отримали жодної допомоги на дому, посадовці підробили документи. Наразі, за даним фактом проводиться розслідування за ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) КК України.

Крім того, органами прокуратури проведені перевірки безпосередньо на підприємствах. Встановлено, що у товариствах Ворошиловського та Куйбишевському районів керівники завищували для звітів кількість працевлаштованих інвалідів для того, щоб уникнути фінансових санкцій. За результатами цих перевірок розпочаті розслідування за ч.1 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Як повідомляє старший прокурор відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Донецької області Ольга Ольховська, у поточному році за результатами перевірок у сфері соціального захисту інвалідів розпочаті 15 кримінальних проваджень, внесено 92 документи прокурорського реагування, до відповідальності притягнуто 61 посадова особа органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, у тому числі 23 контролера.

Прес-служба прокуратури Донецької області

Прокуратура Донецької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*