У Житомирі впроваджуватиметься проект програми USAID «Здоров’я жінок України»

1 22 4 1258184686 2. репродуктивного здоров'я, інвалідністю

  1 22 4 1258184686 11-3 квітня 2014 р. у Києві відбувся установчий семінар для організацій-грантерів Програми і партнерів проекту НАІУ «Подолати перешкоди – надати можливості», в якому взяли участь заступник Житомирського міського голови О.Бочковський, депутат Житомирської міської ради Неля Ковалюк.

Житомирська обласна організація людей з інвалідністю «Молодь. Жінка. Сім’я» розпочала реалізацію проекту «Покращення поінформованості щодо репродуктивного здоров’я жінок з проблемами опорно-рухового апарату в Житомирській області» за фінансової підтримки програми USAID «Здоров я жінок України».Програма протягом п’яти років в Україні впроваджується Інститутом досліджень і тренінгів імені Джона Сноу.

Цього року Житомир увійшов до четвірки пілотних областей ,громадські організації яких отримали гранти на проведення аудиту доступності якості медичних послуг та збору і аналізу статистичних даних щодо стану жінок з інвалідністю і проблемами опорно-рухового апарату.

Проект передбачає просвітницькі заходи для жінок з інвалідністю та членів їх сімей. А також тренінги для медичних та соціальних працівників.

Метою проекту є підвищення рівня обізнаності своїх прав, доступу до збереження репродуктивного здоров’я, планування сім’ї серед жінок і дівчат з інвалідністю та членів їх родин, напрацювання рекомендацій за результатами аналізу статистичних даних, моніторингу доступу до медичних послуг щодо збереження репродуктивного здоров’я жінок з інвалідністю, внесення пропозицій в обласну програму захисту людей з інвалідністю.

– Внесення пропозицій в обласну програму захисту людей з інвалідністю, сприятиме створенню вільного доступу до медичних закладів, – говорить керівник проекту, голова ЖОГОЛІ «Молодь. Жінка. Сім’я.», депутат міської Ради Неля Ковалюк. Ми тісно співпрацюємо в цьому напрямку з управлінням охорони здоров’я Житомирської міської ради, депутатським корпусом, тому лобіюватимемо закладення коштів до бюджету розвитку міста та області для створення вільного доступу до медичних закладів для маломобільних груп населення в т.ч. жінок з порушенням опорно-рухового апарату та придбання технічного обладнання для жіночих консультацій. Це сприятиме покращенню якості надання послуг жінкам з даною нозологією та підвищенню рівня їх репродуктивного здоров’я.

Партнерами проекту в Житомирі є Національна Асамблея інвалідів України (НАІУ); управління охорони здоров’я і управління праці та соціального захисту населення Житомирської міської Ради.

Житомирська міська рада +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*