У прокуратурі міста Луцька обговорили стан додержання законодавства у сфері соціального захисту інвалідів

1 06 6 IMG 2285 2. інвалідів

  1 06 6 IMG 2285 1

У прокуратурі міста Луцька відбулася міжвідомча нарада з питань додержання вимог законодавства у сфері соціального захисту інвалідів та інших соціально незахищених верств населення міста Луцька.

У нараді взяли участь керівники органів місцевого самоврядування та органів контролю обласного центру.

Як зауважив, розпочинаючи нараду, виконувач обов’язків прокурора міста Луцька Василь Корнесюк, найбільше порушень вимог чинного законодавства у сфері соціального захисту інвалідів перевірками виявлено у роботі структурних підрозділів Луцької міської ради. Це, зокрема, відсутність цільових фондів та програм соціального захисту інвалідів, неналежний контроль за формуванням та підготовкою пакету документів заявників-інвалідів для призначення їм допомоги.

Окрім того, проблемним залишається питання вільного пересування містом інвалідів та інших маломобільних груп.

Прокурорами було забезпечено реагування на факти цих порушень.

Посиленої уваги потребує робота працівників Луцького міського центру зайнятості, які, всупереч вимогам чинного законодавства, не видавали направлення на працевлаштування першочергово особам з інвалідністю.

Разом з тим, впродовж минулого року службові особи Територіальної інспекції з питань праці перевірили лише 7 % підприємств, де не дотримано нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів.

Також, порушення прав інвалідів були виявлені при перевірці роботи управління Пенсійного фонду України у м. Луцьку. Його працівники несвоєчасно перерахували кошти до Луцького геріатричного пансіонату, у якому громадяни перебувають на повному державному утриманні.

Загалом, за результатами розгляду документів прокурорського реагування за порушення законодавства в сфері соціального захисту інвалідів в поточному році до відповідальності притягнуто 1 службову особу Територіальної інспекції з питань праці в області, 1 працівника Луцького міського центру зайнятості та 2 працівників Луцької міської медико-соціальної експертизи.

На закінчення наради заступник прокурора міста Луцька Сергій Мазурок зазначив, що питання соціального захисту інвалідів постійно перебувають у полі зору органів прокуратури.

Учасниками міжвідомчої наради розроблено ряд спільних узгоджених заходів задля забезпечення високого рівня додержання законодавства у сфері соціального захисту інвалідів нашого міста.

Прокуратура міста Луцька

Прокуратура Волинської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*