Рада забезпечила навчання дітей-інвалідів в загальноосвітніх школах

1 19 6 1401784669 vr. навчання, освіту

Народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому законопроект № 2878 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України про освіту щодо організації інклюзивного навчання”. За відповідне рішення проголосували 262 депутати.

Закон передбачає внесення змін до законів України “Про дошкільну освіту”, “Про загальну середню освіту” щодо врахування особливих освітніх потреб у навчанні кожної дитини, в тому числі з інвалідністю, запровадження часткового або повного утримання за рахунок держави дітей, забезпечення безоплатним гарячим харчуванням у загальноосвітньому навчальному закладі дітей, які потребують соціальної допомоги і навчаються в спеціальних та інклюзивних класах загальноосвітніх навчальних закладів.

“Прийняття запропонованого акту дасть можливість продовжити вирішення проблем поступової інтеграції осіб з обмеженими можливостями здоров’я в суспільне життя, надасть можливість здобувати освіту відповідного рівня разом із однолітками шляхом організації інклюзивного навчання”, – йдеться у пояснювальній записці до документу.

«РБК-Україна»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*