Кабмін пропонує Раді надавати додаткову відпустку для догляду за інвалідом з дитинства підгрупи А І групи

1 05 4 deti04 2. інваліда

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України надавати додаткову відпустку працівникам, які мають інваліда з дитинства підгрупи А І групи. Про це йдеться в законопроекті № 4269а “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих положень соціальної політики)”.

Законопроект пропонує внести зміни в закон України “Про відпустки” та Кодекс законів про працю України, які передбачають врегулювання питання надання одному з працюючих батьків або законному представнику.

Зокрема передбачено , що працівникам, які мають інваліда з дитинства підгрупи А І групи надається щорічної додаткової оплачуваної відпустки тривалістю 10 календарних днів.

Також таким батькам пропонується надавати відпустки без збереження заробітної плати тривалістю, визначеною у медичному висновку, але не більш як до досягнення дитиною-інвалідом підгрупи А, якій виповнилося 6 та більше років, 18-річного віку.

“У разі смерті працівника грошова компенсація за не використані ним дні щорічних відпусток, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або інваліда з дитинства підгрупи А І групи, виплачується спадкоємцям”, – йдеться у законопроекті.

Крім того, законопроект пропонує внести доповнення до статті 12 закон України “Про державну допомогу сім’ям з дітьми”, згідно з яким “особам, які на 30 червня 2014 р. мали право на отримання допомоги при народженні дитини у розмірі, встановленому на першу дитину, після досягнення дитиною двох років на наступні 12 місяців призначається щомісячна допомога у розмірі 130 грн, в порядку, встановленому Кабінетом міністрів України”.

“Прийняття законопроекту дасть можливість поліпшити соціальний захист родин, до складу яких входять діти-інваліди підгрупи А та інваліди з дитинства І групи підгрупи А і дотриматися принципів соціальної справедливості щодо осіб, які отримують допомогу при народженні першої дитини протягом 24 місяців”, – йдеться у пояснювальній записці до документу.

«РБК – Україна»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*