Батькам дітей-інвалідів хочуть надати додаткову відпустку

1 15 3 DETIINVALIDY 2. відпустку

Пропонується встановити щорічну додаткову оплачувану відпустку тривалістю 10 календарних днів працюючим батькам для догляду за інвалідом з дитинства І групи підгрупи А.

Така норма передбачена законопроектом №4269а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих положень соціальної політики)», який Комітет ВР з питань соціальної політики та праці рекомендує прийняти за основу, повідомляє «ЗіБ» з посиланням на ВР.

Також для вищевказаних батьків дітей-інвалідів пропонується встановити відпустку відпустку без збереження заробітної плати тривалістю, визначеною у медичному висновку, але не більш як до досягнення дитиною-інвалідом підгрупи А, якій виповнилося шість та більше років, вісімнадцятирічного віку.

Відповідні зміни передбачається внести до статей 83 та 182-1 Кодексу законів про працю України та статей 4, 5 і 19 Закону “Про відпустки”.

Проектом пропонується із статті 179 Кодексу законів про працю України та статті 18 Закону “Про відпустки” виключити положення про те, що за особами, які знаходяться у відпустці по догляду за дитиною і працюють на умовах неповного робочого часу, зберігається право на допомогу до досягнення дитиною трирічного віку.

Документом також пропонується у Законі “Про державну допомогу сім’ям з дітьми” врегулювати питання продовження виплати допомоги на дитину до досягнення нею трирічного віку особам, яким призначена допомога при народженні першої дитини та виплата її проводиться протягом 24 місяців.

Закон і Бізнес

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*