Рада продовжила на 5 років податкові пільги для підприємств, які належать інвалідам

1 18 5 18227 2. інвалідів

  1 18 5 18227 1Дія закону триватиме до 2020 року

Верховна Рада продовжила на 5 років податкові пільги для підприємств, які належать інвалідам. За відповідне рішення проголосували 270 депутатів, повідомляє Інформаційна Агенція 112.ua.

Йдеться про проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо забезпечення реалізації прав підприємств, установ і організацій громадських організацій інвалідів пільговим оподаткуванням), зареєстрований під номером 3623.

Законом пропонується доповнити пункт 189.4 статті 189 Податкового кодексу України новим абзацом, яким встановити базою оподаткування для сплати податку на додану вартість для підприємств, які співпрацюють з підприємствами громадських організацій інвалідів, торгівельну націнку, встановлену покупцем товарів або послуг.

Крім того, пропонується надати підприємствам та організаціям громадських організацій інвалідів, які засновані громадськими організаціями інвалідів і є їхньою власністю, де кількість інвалідів, які мають там основне місце роботи, становить протягом попереднього звітного періоду не менше 50 відсотків середньооблікової чисельності штатних працівників, і за умови, що фонд оплати праці таких інвалідів становить протягом звітного періоду не менше 25 відсотків суми загальних витрат на оплату праці, що відносяться до складу витрат виробництва, право на оподаткування податком на додану вартість за нульовою ставкою. У зв’язку з чим, пропонується підпункт 195.1.2 пункту 195.1 статті 195 Податкового Кодексу України доповнити новими абзацами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*