До уваги молоді з обмеженими можливостями!

1 15 3 9406 2. інвалідів

  1 15 3 9406 1

Самореалізуватися, досягти успіху в житті і кар’єрі Вам допоможуть знання особливостей законодавства України для Вас.

Конституція України гарантує право кожного громадянина на розвиток особистості і здобуття освіти.

Безоплатно здобути вищу освіту Ви можете в державних і комунальних навчальних закладах на конкурсній основі.

Законом України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» для Вас передбачені пільги при вступі до навчальних закладів для набуття вищої та професійної освіти.

До вищих навчальних закладів І–ІV рівнів акредитації чи до професійно-технічних навчальних закладів Вас зарахують поза конкурсом, за умови подання сертифікату Українського центру оцінювання якості освіти з оцінками, не нижчими від встановленого рівня, якщо Вам не протипоказане навчання за обраною професією та спеціалізацією.

Якщо у Вас обидва батьки є інвалідами або Вас виховує один з батьків, який має інвалідність, за інших рівнів умов Ви маєте переважне право на зарахування до вищих навчальних закладів І–ІV рівнів акредитації та професійно-технічних навчальних закладів.

Під час навчання стипендія та пенсія виплачуються у повному розмірі.

Пам’ятайте! Для здобуття освіти у вищих навчальних закладах незалежно від форм власності Ви можете отримати через управління освіти цільовий пільговий кредит. Порядок надання таких державних кредитів затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 16.06.2003р. № 916.

Відділення Фонду соціального захисту інвалідів за місцем Вашого проживання також можуть фінансувати витрати на Ваше навчання.

Актуальну робітничу професію можна отримати в центрах професійної реабілітації інвалідів за направленням органів праці та соціального захисту населення за місцем Вашого проживання.

Якщо Ви не зорієнтувалися на ринку праці, не визначилися з вибором професії або маєте складнощі з працевлаштуванням, – звертайтеся до державної служби зайнятості.

Фахівці служби зайнятості готові допомогти Вам у вірному професійному виборі та сприяти успішному пошуку роботи.

Державна служба зайнятості, у разі потреби, готова організувати Вашу професійну підготовку за професією, що відповідатиме Вашим інтересам, уподобанням, психологічним та фізичним можливостям.

Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*