Президент призначив Уповноваженим з прав людей з інвалідністю Валерія Сушкевича

1 13 31689 2. обмеженими можливостями, інвалідністю, інвалідів

  1 13 31689 1Президент Петро Порошенко призначив Уповноваженим Президента з прав людей з інвалідністю Валерія Сушкевича. Відповідний Указ Глава держави підписав під час зустрічі з людьми з обмеженими можливостями, яка відбулася в Міжнародний день інвалідів. Перед цим 1 грудня Глава держави своїм Указом запровадив в Україні інститут Уповноваженого Президента з прав людей з інвалідністю.

На зустрічі Президент повідомив, що під час проведення консультацій щодо кандидатур на посаду Уповноваженого фактично всі висловилися за Валерія Сушкевича. Президент запевнив у своїй підтримці Уповноваженого з вирішення проблем, які постають перед людьми з обмеженими можливостями, захисті та забезпеченні реалізації їх прав. “Маємо робити все для того, щоб захистити права людей з обмеженими можливостями. Я тут ваш партнер, ваш союзник”, – заявив Глава держави.

Валерій Сушкевич назвав рішення щодо запровадження в Україні інституту Уповноваженого Президента з прав людей з інвалідністю проявом європейського підходу до людей з особливими потребами. На його думку, це дозволить людям з інвалідністю відстояти своє право бути рівними у суспільстві. “Це надзвичайно ефективний механізм. Важливо, що ми разом з Президентом будемо створювати суспільство для всіх, примушуючи виконавчу владу через інститут Уповноваженого робити рівні права і можливості для всіх”, – сказав він.

Валерій Сушкевич багато років працює над вирішенням проблем людей з обмеженими можливостями. Він є президентом Національного комітету спорту інвалідів України (Національного Паралімпійського Комітету України), головою Всеукраїнського громадського соціально-політичного об’єднання «Національна Асамблея інвалідів України».

Прес-служба Президента України

Офiцiйне представництво Президента України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*