Підприємство сплатить 180 тис. грн. за порушення норм з працевлаштування інвалідів

1 20 5 вивіска3 2. інвалідів

Прокуратура Волині в суді домоглася стягнення з підприємства «Торговельна компанія «Укр-Петроль» майже 180 тис. грн. адміністративно-господарських санкцій та пені за невиконання нормативу робочих місць, призначених для працевлаштування інвалідів.

Як повідомлялося раніше, прокуратурою області за зверненням Волинського відділення Фонду соціального захисту інвалідів було проведено перевірку додержання підприємством «Торговельна компанія «Укр-Петроль» норм з працевлаштування інвалідів, визначених Законом України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні».

З’ясувалося, що на підприємстві працює на 11 осіб зі встановленою інвалідністю менше, ніж цього вимагає Закон. При цьому торгівельна компанія не повідомляла Волинський обласний центр зайнятості про наявні вакантні робочі місця для інвалідів та не сплатила передбачені законом адміністративно-господарські санкції за незабезпечення встановленого нормативу робочих місць для інвалідів у сумі понад 168 тис. грн.

Відтак прокуратура області в інтересах Волинського відділення Фонду соціального захисту інвалідів звернулася до суду з адміністративним позовом до ПП «Торгівельна компанія «Укр-Петроль», аби стягнути адміністративно-господарські санкції та пеню за невиконання нормативу робочих місць, призначених для працевлаштування інвалідів, у сумі майже 180 тис. грн.

Наразі рішенням Волинського окружного адміністративного суду позовні вимоги прокуратури задоволено в повному обсязі.

Прес-служба прокуратури області

Прокуратура Волинської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*