Коаліція ВР виступає за повернення пільг на проїзд для інвалідів I та II груп

1 21 5 2208 130441 2. інвалідів

  1 21 5 2208 130441 1У коаліції фракцій Верховної Ради України виступають за повернення пільг на проїзд для інвалідів I та II груп у приміському і міському громадському транспорті.

Народний депутат фракції “Батьківщина” Сергій Соболєв на брифінгу в парламенті в середу зазначив, що під час розгляду закону про державний бюджет на 2015 рік не було враховано норму, яка стосується пільгового проїзду для інвалідів I та II групи у приміському транспорті та інших видах транспорту.

“Під час розгляду цього законопроекту було звернення до прем’єр-міністра врахувати норму. У стенограмі пленарного засідання зафіксовано, що саме ця норма прозвучала, яку пропонували включити в проект бюджету, прем’єр-міністр підтримав цю норму. Але під час доопрацювання проекту бюджету цю норму було упущено”, – пояснив С.Соболєв.

При цьому політик заявив: “Тому представники практично всіх фракцій коаліцій підписали проект закону про внесення змін і доповнень до чинного закону, щоб уже з 1 січня 2015 року цю норму, яка завжди діяла, було повернено в тіло ключового закону”.

У свою чергу керівник фракції “Самопоміч” Олег Березюк заявив про необхідність ухвалити в парламенті законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо пільгового проїзду інвалідів та окремих категорій соціально незахищених дітей.

Він також нагадав, що з 1 червня буде позбавлено пільг більшість тих, хто мав їх досі.

Водночас народний депутат України III, IV, V, VI, VII скликань, інвалід першої групи закликав коаліцію підтримати цей законопроект.

За його словами, фракції “Самопоміч”, “Батьківщина” та Радикальної партії вже запевнили у своїй підтримці цього законопроекту.

Інтерфакс-Україна

Одна репліка к “Коаліція ВР виступає за повернення пільг на проїзд для інвалідів I та II груп”

  1. Ярфдш :

    Насправді парламент проголосував, щоб цим категоріям інвалідів пільги були збережені, та от на підпис президентові, як пояснив Сушкевич, потрапив текст де інвалідів позбавляють можливості пересуватися. Тому, що розмір пенсій не відповідає не те що дійсному прожитковому мінімуму, а й просто здоровому глузду.
    Питання, якщо це технічна помилка, а не диверсія проти обездолених, – чому досі не виправлена?! пів року пройшло!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*