Мінсоцполітики: Реабілітаційні установи мають надавати людям з інвалідністю увесь комплекс реабілітаційних заходів

1 26 default 1. реабілітації

Кабінет Міністрів на своєму засіданні 4 червня ц.р. схвалив проект Закону „Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо забезпечення функціонування реабілітаційних установ для інвалідів та дітей-інвалідів”.

Проектом акта передбачено внести зміни до Бюджетного кодексу України, якими пропонується забезпечити належне фінансування усіх реабілітаційних установ, що підпорядковані Мінсоцполітики та органам соціального захисту.

У Міністерстві роз’яснюють: це пов’язано з тим, що на сьогодні у Бюджетному кодексі України згадуються тільки всеукраїнський, державні, міжрегіональні, а також місцеві центри професійної реабілітації та центри соціальної реабілітації. Водночас, як засвідчує європейський досвід, на сьогодні раціональніше створювати універсальні реабілітаційні установи, які б надавали увесь спектр послуг з професійної, медичної, соціальної реабілітації та ін. як дорослим, так і дітям з ураженням опорно-рухового апарату, органів зору, слуху, з розумовою відсталістю та психічними розладами тощо.

Тому проектом акта передбачено внести зміни до Бюджетного кодексу України, яким пропонується виключити із назв державних реабілітаційних центрів для людей з інвалідністю слова „всеукраїнський, державний, міжрегіональний” та замінити найменування типів реабілітаційних установ „центри професійної реабілітації” та „центри соціальної реабілітації” єдиним уніфікованим формулюванням – „реабілітаційні установи для інвалідів та дітей-інвалідів”.

Міністерство соціальної політики України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*