Змінено порядок забезпечення санаторно-курортними путівками інвалідів у санаторіях спінального профілю

1 27 1 173994 2. спінального профілю, інвалідів

8 липня 2015 р. Урядом прийнято постанову № 466 «Про внесення змін до Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчими органами міських рад», якою передбачається оптимізувати строк лікування у санаторіях (відділеннях) спінального профілю для інвалідів I і II групи з 45 до 35 днів, а також у інших санаторіях — на 18—21 день при наданні аналогічного комплексу послуг.

Оптимізація строку лікування у санаторіях надасть змогу при наданні аналогічного комплексу послуг суттєво збільшити відсоток охоплення санаторно-курортним лікуванням ветеранів війни та інвалідів на візках та ефективно використовувати потужність ліжко-мережі санаторіїв.

Довідково

Внаслідок анексії Криму тимчасово втрачено два санаторії, що належали до сфери управління Мінсоцполітики (ім. Семашка і «Ветеран»), в яких щорічно проходили оздоровлення понад 4,5 тис. ветеранів війни та інвалідів, а також два санаторії у м. Саки, в яких проходили лікування понад 3 тис. інвалідів-спінальників.

У 2014 році у відомчих санаторіях Мінсоцполітики оздоровлено лише 15,02 тис. ветеранів війни та інвалідів (у 2013 році понад 20 тис. осіб), для інвалідів-спінальників закуплено лише 754 путівки (11 відсотків від потреби), зокрема до санаторіїв, розташованих в м. Слов’янськ Донецької області, та «Борисфен» Херсонської області. Щорічно санаторій «Слов’янський» може прийняти на оздоровлення не більше 900 інвалідів-спінальників, при щорічній потребі понад 7 тисяч інвалідів.

За результатами торгів, проведених у 2015 році, придбано 1317 санаторно-курортних путівок спінального профілю (22 відсотки від потреби).

З врахуванням повної потужності всіх закладів можливість оздоровитися матимуть лише 2,2 тис. інвалідів (у 2013 році закуповувалося близько 3,5 тис. путівок). Таким чином, 1,1 тис. інвалідів-спінальників щорічно не зможе отримати послуги на лікування.

Департамент гуманітарної соціальної та політики Секретаріату КМУ

Урядовий портал

1 реплік к “Змінено порядок забезпечення санаторно-курортними путівками інвалідів у санаторіях спінального профілю”

  1. Елена :

    Дорогой министр, у меня просто нет слов, когда я сегодня прочитала Ваше законотворчество. Я еще не верила, когда в санатории мне сказали про такую “радость”, но сегодня в этом убедилась.
    Санаторий для меня это не только бегание по процедурам, но еще и общение с друзьями по несчастью. И еще за, 45 дней я едва успевала проходить процедуры, потому что простыла. 45 дней было оптимальным сроком и для адаптации, и для лечение. И аще одео, этот закон ведет нас не в Европу, а В Россию, потому что российские инвалиды находятся в санатории 35дней. Так, куда же мы все-таки идем и зачем мой брат стоял на майдане, получив 2 пули. Подумайте над этим!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*