На Донеччині затримано лікаря, який брав хабарі за оформлення інвалідності (ФОТО)

1 24 6 78924851 1 2. лікар

63-річний лікар взятий під варту. У ході обшуку у нього вилучено 48 тисяч гривень і 500 доларів США. Троє його колег перевіряються на причетність до протиправної діяльності.

Встановлено, що медпрацівник, перебуваючи на робочому місці, вимагав та отримав грошові кошти, розміром 5 тис. грн. за видачу висновку медичної комісії щодо встановлення 3-ї групи інвалідності.

  1 24 6 78924851 1

Підозрюваний діяв у складі злочинної групи, до якої входили лікар-терапевт, лікар-невропатолог та головний лікар міського шкірно-венерологічного диспансеру м. Слов’янська.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці затримали лікаря на території медичного закладу після отримання грошових коштів, які були розподілені між ним і ще трьома членами комісії. Під час обшуку у зловмисників вилучено грошові кошти в сумі і 48 тисяч гривень і 500 доларів США.

  1 24 6 78924852 2

Голові комісії оголошено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна і зі спеціальною конфіскацією. Йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Вирішується питання про оголошення підозри його спільникам. Досудове слідство триває.

Прес-служба МВС України

МВС України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*