Інформація щодо соціального захисту інвалідів

1 04 5 300 400 271061001441255153 2. інвалідів

  1 04 5 300 400 271061001441255153 1У відповідності до положень ч.9 ст.19 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» та Постанови Кабінету Міністрів України № 70 від 31.07.2007 р. підприємства, установи, організації, у тому числі підприємства громадських організацій інвалідів, фізичні особи, в яких за основним місцем роботи працює 8 і більше осіб, реєструються у відповідних відділеннях Фонду соціального захисту інвалідів за своїм місцезнаходженням та подають (надсилають рекомендованим листом) відділенню Фонду відповідну заяву за формою, що затверджується Мінпраці та щороку до 1 березня надають цим відділенням звіт про зайнятість і працевлаштування інвалідів за формою №10-ПІ.

Частиною 1 ст.19 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» для підприємств, установ, організацій, у тому числі підприємств, організацій громадських організацій інвалідів, фізичних осіб, які використовують найману працю, установлюється обов’язок виконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів у розмірі чотирьох відсотків середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік, а якщо працює від 8 до 25 осіб, – у кількості одного робочого місця.

Згідно до ч.1 ст. 20 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» підприємства, установи, організації, у тому числі підприємства організації громадських організацій інвалідів, фізичні особи, які використовують найману працю, де середньооблікова чисельність працюючих інвалідів менша, ніж установлено нормативом, передбаченим статтею 19 цього Закону, щороку сплачують відповідним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів адміністративно-господарські санкції, сума яких визначається в розмірі середньої річної заробітної плати на відповідному підприємстві, установі, організації, у тому числі підприємстві, організації громадських організацій інвалідів, фізичної особи, яка використовує найману працю, за кожне робоче місце, призначене для працевлаштування інваліда і не зайняте інвалідом. Для підприємств, установ, організацій, у тому числі підприємств, організацій громадських організацій інвалідів, фізичних осіб, на яких працює від 8 до 15 осіб, розмір адміністративно-господарських санкцій за робоче місце, призначене для працевлаштування інваліда і не зайняте інвалідом, визначається в розмірі половини середньої річної заробітної плати на відповідному підприємстві, в установі, організації, у тому числі підприємстві, організації громадських організацій інвалідів, у фізичної особи, яка використовує найману працю. Положення цієї частини статті не поширюються на підприємства, установи, організації, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевого бюджетів.

Київське Обласне Відділення Фонду Соціального Захисту Інвалідів просить направляти заяви про реєстрацію та звіт про зайнятість та працевлаштування інвалідів за формою 10-ПІ за адресою, Київське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів: 04655, м. Київ, вул. Глибочицька, 72, каб.409. Довідки за тел.. 044-417-53-01.

Київська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*