Уряд вніс зміни в Порядок забезпечення інвалідів автомобілями

1 10 5 kmu 1. інвалідів

Кабінет Міністрів України вніс зміни до пункту 41 Порядку забезпечення інвалідів автомобілями. Відповідну постанову прийнято 7 жовтня на засіданні Уряду, якою передбачена безоплатна передача автомобіля, визнаного гуманітарною допомогою, після смерті інваліда членам його сім сім’ї чи спадкоємцям. У разі їх відсутності або небажання отримати автомобіль, він повертається органам соціального захисту населення.

Як роз’яснили у Мінсоцполітики, проект акта було розроблено з метою посилення соціального захисту інвалідів, дітей-інвалідів і членів їхніх сімей та приведення нормативно-правових актів Уряду у відповідність із Законом України ,,Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення рівня соціального захисту окремих категорій ветеранів війни”.

Зокрема, зазначеним законом було внесено зміни до Закону України ,,Про гуманітарну допомогу”, що передбачають передачу автомобіля, визнаного гуманітарною допомогою, яким інвалід був забезпечений через органи соціального захисту населення, членам його сім’ї без сплати ними будь-яких податків і зборів та незалежно від строку користування таким автомобілем, у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Міністерство соціальної політики України

Одна репліка к “Уряд вніс зміни в Порядок забезпечення інвалідів автомобілями”

  1. Ирина :

    Где найти спонсора, чтобы оказал гуманитарную помощь автомобилем, с возможностью перевозить в коляске инвалида детства 1А группы????

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*