Павло Розенко: Уряд посилює соціальний захист інвалідів

1 03 6 PM916image002 1 3. інвалідів

У разі підвищення прожиткового мінімуму – не потрібно буде жодних додаткових рішень Кабінету Міністрів України – всі соціальні виплати дітям-інвалідам здійснюватимуться автоматично до рівня прожиткового мінімуму. На цьому наголосив Міністр соціальної політики України Павло Розенко на брифінгу в Будинку Уряду 27 листопада.

Він нагадав, що Уряд постановою від 18 листопада 2015 р. № 954 «виправив соціальну помилку», якою забезпечено пенсійні виплати інвалідам ІІІ групи загального захворювання та виплату державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам у розмірі на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

«Це ще один крок на посилення соціального захисту інвалідів. Таким чином, ми врегулювали неузгодженості між постановами КМУ та Законом України», – зауважив Міністр, додавши, що у «майбутньому після підвищення прожиткового мінімуму всі виплати здійснюватимуться автоматично, не потрібно буде жодних додаткових рішень Кабінету Міністрів України». «Буде підвищуватися прожитковий мінімум – значить, соціальна допомога для інвалідів ІІІ групи, інвалідів з дитинства, дітей-інвалідів буде автоматично також підвищуватися до рівня прожиткового мінімуму», – уточнив він.

Павло Розенко повідомив, що з 1 грудня всім категоріям дітей-інвалідів виплати здійснюватимуться на рівні прожиткового мінімуму, що становить 1074 грн.

За його словами, з 1 вересня 2015 року, після перегляду прожиткового мінімуму і збільшення мінімальних соціальних стандартів на 13%, відповідно зросли і виплати допомоги інвалідам, інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам приблизно від 125 до понад 350 гривень.

В Україні на сьогодні зафіксовано близько 2 млн. 560 тис. осіб з інвалідністю.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ

Урядовий портал

1 реплік к “Павло Розенко: Уряд посилює соціальний захист інвалідів”

  1. Лідія Миколаївна :

    Ну как не стыдно про усиление защиты инвалидов распинаться на фоне инфляции в 400%, про которые открыто в эфире 112 канала заявил кононенко, соратник Порошенко.
    Обязаны по Конституции хотя бы индексировать пенсии и з/п на эти самые 400%. И на войну кивать нечего. Воровать прекратить надо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*