Реалізація прав дітей з інвалідністю. Досвід і співпраця України та Канади (ВІДЕО)

1 03 8 1449064398-7290 2. інвалідністю

1 03 8 1449064398-7290 1

Київ. 2 грудня о 15.00 відбулася прес-конференція до Міжнародного дня людей з інвалідністю на тему: «Реалізація прав дітей з інвалідністю: тенденції, проблеми, шляхи вирішення. Досвід і співпраця України та Канади». (Зала 1)

Відео з прес-конференції:


Організатори:
Укрінформ, Уповноважений Президента України з прав дитини.

Учасники: Микола Кулеба – Уповноважений Президента України з прав дитини; Ірвін Ельман – Генеральний адвокат з прав дітей та молоді провінції Онтаріо; Марі Бонтроджіанні – член парламенту провінції Онтаріо; діти з обмеженими можливостями.

В Україні майже 2% загальної кількості дітей – це діти з інвалідністю. Чи дотримуються в Україні права дітей з особливими потребами? Які проблеми не вирішуються і чому? Чому діти з інвалідністю живуть в інтернатах?

На ці та інші запитання під час прес-конференції відповів Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба.

Під час прес-конференції самі діти з обмеженими можливостями озвучили проблеми, з якими найчастіше зіштовхуються. Про те, як працює система дотримання прав дітей з інвалідністю в Канаді розповість Генеральний адвокат з прав дітей та молоді провінції Ontario. Також був підписаний меморандум про співпрацю між Уповноваженим Президента України з Генеральним адвокатом з прав дітей та молоді провінції Ontario.

Підсумкові матеріали:

В Україні вроджені вади у дітей діагностуються на пізніх стадіях – Кулеба

В Україні система раннього виявлення та своєчасного надання допомоги дітям із вродженими вадами є недосконалою.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі на тему: “Реалізація прав дітей з інвалідністю: тенденції, проблеми, шляхи вирішення. Досвід і співпраця України та Канади” зазначив Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба.

“Ми бачимо, що від 0 до 3 років ми маємо всього 7% дітей з інвалідністю. Це говорить про те, що на жаль, інвалідність у дітей виявляється вже на пізніх стадіях, це говорить про відсутність системи раннього втручання”, – сказав Кулеба.

Він зазначив, що Міністерство охорони здоров’я працює над впровадженням в Україні системи послуг раннього втручання для допомоги дітям раннього віку з особливими потребами.

“Сьогодні Міністерство охорони здоров’я працює над створенням системи раннього втручання і ми говоримо про те, що держава має все зробити сьогодні щоб провести повну диспансеризацію дітей до 6 років і це має декілька разів бути в певний період віку дитини, для того щоб можна було на ранніх етапах виявити хворобу у дітей”, – зазначив Уповноважений Президента України з прав дитини.

Укрінформ +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*