Держкомтелерадіо виніс на громадське обговорення законопроект про поліпшення доступу до інформації осіб з порушеннями слуху

1 17 5 029541235447 2. порушеннями слуху, інвалідів

  1 17 5 029541235447 1Держкомтелерадіо оприлюднив для громадського обговорення проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо поліпшення доступу до інформації осіб з порушеннями слуху».

«Всього в Україні проживає 2,7 млн. інвалідів – майже 6% від загальної чисельності населення, – говорить Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. – Україна ратифікувала Конвенцію ООН про права інвалідів, відтак орієнтується на посилення соціального захисту та підтримки людей з інвалідністю».

Законопроектом пропонується внести зміни до Законів України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», «Про кінематографію», «Про рекламу», «Про вибори Президента України», «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення», «Про телебачення і радіомовлення», «Про вибори народних депутатів України», «Про засади державної мовної політики», «Про всеукраїнський референдум» «Про Суспільне телебачення і радіомовлення», «Про місцеві вибори».

Реалізація Закону України передбачає розроблення нового проекту правового акту Кабінету Міністрів України в частині встановлення вимог щодо перекладу аудіовізуального продукту на жестову мову та/або субтитрування.

Прийняття цього закону дасть змогу визначити частку добового телевізійного мовлення програм (передач) доступних для сприйняття особами з порушеннями слуху, встановити нові вимоги для отримання ліцензії на мовлення, надати Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення повноваження щодо забезпечення прав телеглядачів і радіослухачів з порушеннями слуху. Також цим законом буде приведено у відповідність до Конституції України і Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» законодавство про вибори та у сфері телебачення і радіомовлення.

При підготовці законопроекту Держкомтелерадіо враховано пропозиції ВГО «Національна Асамблея інвалідів України», Національного комітету спорту інвалідів, ВГОІ «Українське товариство глухих», Ради перекладачів жестової мови Київської організації УТОГ і Лабораторії жестової мови Інституту спеціальної педагогіки Національної академії педагогічних наук України.

Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо поліпшення доступу до інформації осіб з порушеннями слуху» розміщено на сайті Держкомтелерадіо у підрубриці «Проекти законів» рубрики «Законопроектна діяльність» http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=125648&cat_id=80453

Пропозиції та зауваження до законопроекту слід надсилати за адресою Держкомтелерадіо: 01001, м. Київ, вул. Прорізна, 2; e-mail: .

Прес-служба Держкомтелерадіо

Державний комітет телебачення і радіомовлення України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*