Валерій Сушкевич зустрівся з представниками громадськості щодо стану забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю

1 07 6 0122dfbae22023f294d36d8af192e560 1459944168 extra large 2. валерий сушкевич, інвалідністю

  1 07 6 0122dfbae22023f294d36d8af192e560 1459944168 extra large 1

Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю В.М.Сушкевич провів робочу зустріч із представниками громадськості щодо стану забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю.

Уповноважений поінформував громадськість про проведену Президентом та Адміністрацією Президента роботу з Урядом, міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади, силовими відомствами та обласними державними адміністраціями щодо захисту прав внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю.

Зокрема, Валерій Сушкевич повідомив про опрацювання ним спільно з Міністерством соціальної політики постанови Кабінету Міністрів України від

11 березня 2015 року № 95, а також щодо його участі у підготовці проекту внесення змін до постанов Уряду в частині збільшення для переселенців з інвалідністю розміру адресної допомоги та її диференціації в залежності від групи інвалідності.

Також було оголошено про результати роботи з розробки Плану дій щодо реалізації Національної стратегії у сфері прав людини, завдяки якій до зазначеного Плану включено більш ніж 100 заходів, спрямованих на реалізацію людьми з інвалідністю їх прав та основоположних свобод.

Представники громадських організацій розповіли про наявність актуальних проблемних питань, пов’язаних із перевіркою (верифікацією) даних, задекларованих внутрішньо переміщеними особами, зокрема осіб та сімей з інвалідністю.

Уповноважений зауважив на недопустимості припинення під час проведення верифікації пенсійних та соціальних виплат для переселенців з інвалідністю і повідомив про досягнення ним домовленості з цього приводу з Міністром Павлом Розенком і Головою Служби безпеки Василем Грицаком.

Валерій Сушкевич поцікавився баченням громадськості варіантів реалізації постанови Кабінету Міністрів України від 4 березня 2016 року № 167 і ризиків, які несуть норми цієї постанови щодо порушення прав людей з інвалідністю.

Під час зустрічі було проаналізовано велике коло проблемних питань, пов’язаних із соціальним захистом переселенців з інвалідністю, та рівень забезпечення їх прав.

Наприкінці було визначено напрямки співпраці Уповноваженого з представниками громадянського суспільства по підтримці внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю, експертній допомозі центральним органам виконавчої влади щодо ймовірних шляхів вирішення проблемних питань переселених осіб і варіантів мобільної комунікації з цього приводу.

Участь у зустрічі взяли представники ВГО «Національна Асамблея інвалідів України», ВБФ «Право на захист», БО «БФ «ВостокСОС», ГО «КримСОС», ГО «ДонбасСОС» та ГО «Рес.Публіка».

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*