Грошова компенсація замість санаторно-курортної путівки інвалідам загального захворювання та дитинства

1 12 1 2 190 2. санаторно-курортної путівки, інвалідів

  1 12 1 2 190 1Механізм виплати грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки та компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування, деяким категоріям інвалідів регламентується Порядком, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від в України від 07.02.2007 № 150 зі змінами.

Дія цього Порядку поширюється на інвалідів загального захворювання, дитинства та осіб, інвалідність яких пов’язана з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням, що потребують лікування супутніх захворювань відповідно до медичних рекомендацій.

Грошова компенсація замість санаторно-курортної путівки і компенсація вартості самостійного санаторно-курортного лікування виплачується інвалідам, на підставі медичних рекомендацій відповідно до законодавства, що визначає їх право на безоплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням.

Підставою для виплати грошової компенсації за путівку та за самостійне лікування є такі документи:

– заява інваліда про виплату грошової компенсації;

– медична довідка за формою 070-0 щодо необхідності забезпечення санаторно-курортним лікуванням;

– довідка МСЕК про встановлення групи інвалідності;

– документ про сплату повної вартості санаторно-курортної путівки, що засвідчує проходження інвалідом санаторно-курортного лікування (тільки для виплати грошової компенсації за самостійне лікування).

Грошова компенсація за путівку виплачується інваліду, якщо він протягом попередніх трьох календарних років не одержував безоплатної санаторно-курортної путівки (не рахуючи рік, коли інвалід звернувся за нею), у розмірі: інвалідам І і ІІ групи – 75 відсотків, ІІІ групи – 50 відсотків розміру середньої вартості санаторно-курортної путівки, що визначається Мінпраці за поданням Фонду соціального захисту інвалідів, погодженим з Мінфіном, щороку в межах обсягу бюджетних коштів, виділених відповідно до закону України про державний бюджет на поточний рік.

У 2016 році розмір грошової компенсації за путівку та за самостійне лікування у поточному році складає для інвалідів загального захворювання та дитинства І та ІІ групи – 300 грн., ІІІ групи – 200 грн.

Особам з інвалідністю, які до 31 грудня 2012 року перебували на обліку для забезпечення санаторно-курортною путівкою і не забезпечувалися санаторно-курортним лікуванням протягом трьох років необхідно звернутися в районне управління праці та соціального захисту населення та написати відповідну заяву на виплату у 2016 році грошової компенсації за невикористане право на санаторно-курортне лікування.

Директор Департаменту соціального захисту
населення Полтавської облдержадміністрації Л.В. Корнієнко

Полтавська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*