Валерій Сушкевич: Міжнародна спільнота ООН наголошує на необхідності бачити в людях їх можливості, а не інвалідність

1 29 8 703518f5fe0143252304d9ecaa214e7c 1466686334 extra large 2. валерий сушкевич, інвалідністю

 1 29 8 703518f5fe0143252304d9ecaa214e7c 1466686334 extra large 1

Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич взяв участь у Дев’ятій сесії Конференції держав-учасниць Конвенції ООН про права людей з інвалідністю, що відбулася Нью-Йорку.

Під час Дев’ятої сесії Конференції держав-сторін Конвенції про права людей з інвалідністю було розглянуто низку питань, об’єднаних загальною темою «Реалізація Порядку денного-2030: пам’ятаючи про всіх». Зокрема, учасники обговорили проблеми щодо ліквідації бідності і нерівності для всіх людей з інвалідністю; просування прав осіб з психічними та розумовими порушеннями; підвищення рівня доступу до інформації і технологій, всебічний розвиток; відзначення 10-ї річниці прийняття Конвенції про права людей з інвалідністю.

Під час Конференції також було обрано дев’ять членів Комітету з прав людей з інвалідністю на заміну тих, чий термін повноважень у Комітеті завершується 31 грудня 2016 р.

В рамках заходів Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич провів зустріч з Помічником Генерального секретаря ООН з питань прав людини, керівником офісу Управління Верховного комісара ООН з прав людини в Нью-Йорку Іваном Шимоновичем, всесвітньо визнаною лідеркою в співтоваристві інвалідності і довічною захисницею громадянських прав для людей, що знаходяться в несприятливому становищі, спеціальним радником з міжнародних прав інвалідності в Держдепартаменті США Джудіт Е. Хойманн, представником Всесвітньою федерації глухих (WFD) Каспером Бергманом, директором з питань інвалідності Департаменту закордонних справ і торгівлі Уряду Австралії Майком Контианеном та іншими.

Валерій Сушкевич під час зустрічі з Іваном Шимоновичем і Джудіт Е. Хойманн акцентував увагу на питанні порушення прав людей з інвалідністю у зв’язку із зовнішньою агресією на Сході України, а також на підтримці людей, які постраждалі внаслідок дій незаконних збройних формувань.

Співрозмовники обговорили напрямки співпраці, пов’язані з наданням Україні міжнародної допомоги з обов’язковою умовою стосовно використання її з урахуванням потреб людей з інвалідністю; гуманітарної допомоги, необхідної для лікування та реабілітації людей з інвалідністю, у тому числі осіб із числа військовослужбовців і цивільного постраждалого населення; допомоги для забезпечення прав і потреб осіб з інвалідністю в безперешкодному пересуванню та комунікації на лінії зіткнення в межах Донецької та Луганської областей.

Уповноважений Президента України звернув увагу Помічника Генерального секретаря ООН з питань прав людини на необхідність застосування повноважень ООН для недопущення тортур і знущань з боку терористів та їх покровителів. Іван Шимонович був вражений випадком, що стався із бійцем батальйону «Айдар» Василем Пелешем, якому терористи відрубали руку через татуювання у вигляді Герба України з написом «Слава Україні!».

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*