Володар «золота» на Паралімпіаді в Лондоні Василь Ковальчук: «Головне – бути оптимістом»

1 18 image 1 2. василь ковальчук, паралімпіаді

  1 18 image 1Завдяки перемозі нашого земляка – черкасця Василя Ковальчука у стрільбі з пневматичної гвинтівки – цього року на Параолімпійських іграх в Лондоні замайорів прапор України, вкотре довівши всьому світу високий рівень наших спортсменів.

Сам же призер стверджує, що перемогу він здобув завдяки підтримці величезної кількості людей, які в нього вірили. Окрім близьких і рідних, це – тренери і спортсмени, з якими доводилось ділити радість і біль спортивних буднів, а також тисячі земляків, які усім серцем вболівали за наших паралімпійців.

У розмові Василь Ковальчук зауважив, що у професійному спорті він з 2009 року – коли вперше виїхав на Чемпіонат України, де успішно дебютував, виборовши золоту медаль. Відтоді звичайне юнацьке захоплення, яке розпочалось ще у 1993 році зі стрільби у тирах, а після – заняттях кульовою стрільбою у Черкаському обласному центрі «Інваспорт» та ДЮСШ, переросло у справу всього життя.

Василь Володимирович вдячний, що його захоплення поділяють близькі – сім’я (разом з дружиною вони виховують двох дітей: сина, 18 років та доньку, 15 років), а також керівництво та колеги по роботі на ВАТ «Черкаський автобус», які відпускають його на змагання та спортивні збори. За його словами, коли є розуміння і, так би мовити, «закриті усі тили», можна спокійно займатись улюбленою справою, налаштовуючись на перемогу.

За роки тренувань та успішних виступів у спортивній «скарбничці» Василя Ковальчука зібралось майже зо три десятка медалей найвищого ґатунку, серед яких – «золото», зароблене на цьогорічній літній Паралімпіаді в Лондоні.

Проте спочивати на «лаврах слави» досвідчений спортсмен не збирається. Каже, що тепер важливо втримати свої досягнення. Адже, виборовши олімпійське золото, просто не має права в подальшому показувати гірші результати. Отож і надалі працюватиме над собою, удосконалюючи майстерність у стрільбі та підтримуючи на належному рівні спортивну форму.

– Своїм прикладом я прагну показати молодим спортсменам, особливо – паралімпійцям, що все реально, якщо до цього прагнути усією душею, докладаючи максимум зусиль для досягнення омріяної мети, – наголосив Василь Володимирович.

За його словами, на Паралімпіаді в Лондоні збірна України (до якої ввійшов і Василь Ковальчук, принісши золоту медаль) показала, що наша країна виховала сильних спортсменів і її знатимуть з сильного боку.

А от щодо життєвих мрій, то у визнаного спортсмена вони цілком людські і щирі.

– Хочеться, щоб все було добре в житті: щастя, здоров’я, достаток. Хочеться бачити всіх людей щасливими. Щоб у нашій державі підвищувався рівень життя. Бо коли виїжджаєш за кордон і бачиш інший світ: чисті вулиці, соціальний захист і турботу держави про своїх громадян, особливо – людей з обмеженими можливостями, пенсіонерів, то розумієш, що Україні є до чого прагнути. Але сподіваюсь, що і в нашій державі також буде так, – зауважив Василь Володимирович.

А ще – наголошує, що в кожній складній ситуації: в житті чи спорті завжди потрібно бути оптимістом і всупереч усьому – шукати вихід, долаючи власну проблему. Адже своїм прикладом Василь Ковальчук довів, що люди з обмеженими фізичними можливостями можуть жити яскравим, повноцінних життям, досягаючи високих результатів в улюбленому занятті.

  1 koval 2

  1 18 kovaliyI5F8vXdAA 3

Черкаси – офіційний портал міської ради, міського голови, виконавчого комітету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*