Герой-паралімпієць Євген Богодайко – секрети успіху (ВІДЕО)

1 19 thumbnail-20120917202126n. євген богодайко, паралімпійського чемпіона


Євген Богодайко один з наймолодших учасників збірної на Паралімпійських іграх, який привіз 2 золота та 2 срібла з Лондона.

Мама 2-разового паралімпійського чемпіона Євгена Богодайка всоте переглядає відео, на якому її син блискуче перемагає у Лондоні. Каже, під час трансляції на радощах зірвала голос, і не говорила 3 дні. Але з вітанням синові була обережна. Женя не любить, коли його хвалять.

«Я не можу сказати йому, що ти супер, ти класний, ти кращий. Він відразу буде мене зупиняти», – каже мати паралімпійського чемпіона Світлана Богодайко.

Не приховує гордості і тато чемпіона. Каже, що за тріумфом юнака спостерігали родичі та друзі з усієї України.

«Дуже хвилювалися. Не можу передати, як це було, зі сльозами на очах», – говорить батько паралімпійського чемпіона Віталій Богодайко.

Хоча авторитетом серед ровесників і улюбленцем у родині Євген був змалечку, раптова слава вісімнадцятирічного героя застала зненацька. Та навіть два золота і два срібла далеко не межа для плавця.

«Я хочу досягти ще більшого результату. Ось є такий американський плавець, Майкл Фелпс, який виграв у Пекіні 8 золотих медалей. От я хочу наблизитися на наступній Паралімпіаді до його рівня», – каже дворазовий паралімпійський чемпіон 2012 року Євген Богодайко.

Євгена жартома називають людиною-амфібією, його мати згадує: ще зовсім маленьким Женю неможливо було витягнути з моря, а всі його іграшки були тільки для води. Та спортивну кар’єру хлопець розпочав з футболу, згодом півроку займався карате.

А в басейн майбутнього чемпіона 8 років тому привела звичайна фотографія, за якою тренери відібрали дитину до своєї команди. Спочатку було надзвичайно важко – адже Женя, окрім вродженої вади був ще й дуже маленьким і худим. Але хлопчина швидко вразив усіх феноменальною працьовитістю і напором.

«Проходив зовсім трошки, відразу ж закохався у плавання. І сказав: «Я тут і жити буду», – каже мати паралімпійського чемпіона Світлана Богодайко.

«Більш працьовитого спортсмена у збірній України точно немає. Тому що у нього порівняно з іншими спортсменами низький зріст. А зріст дуже важливий у плаванні. І всі його результати тільки завдяки його працьовитості», – говорить особистий тренер паралімпійця Ілля Калайда.

Після тріумфу у Лондоні, Женю впевнено можна назвати мільйонером з полтавських нетрів. Адже після обіцяних урядом премій за медалі, він нарешті зможе змінити гуртожиток, де тулиться разом із мамою, на власне житло.

«Хочу забезпечити себе, щоб було своє житло, своя машина, підправити собі здоров’я», – каже 2-разовий параолімпійський чемпіон Євген Богодайко.

Так буде легше підкорити нові вершини. Адже невтомний чемпіон ставить лише кому у спортивній кар’єрі і знову береться за щоденні семигодинні тренування – нині перше після Паралімпіади.

«Хочеться ще більше тренуватися, покращувати свою межу. Покращувати, покращувати і покращувати», – говорить Євген.

Тож, уся родина проводжає героя до нових перемог.

Володимир Михайлов

«ФАКТИ», ICTV

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*