Незрячий музкерівник дитсадка на Волині став улюбленцем вихованців (ВІДЕО)

1 20 9852. іщик, леонід кузьмович, дитсадка

Їхнє життя – це боротьба. День незрячих відзначають 13 листопада у всьому світі. І наш наступний матеріал про чоловіка, який не бачить від народження, але живе повноцінним життям та став гордістю рідного села. Розповідає Інна Білецька.

Інна Білецька, кореспондент:

– Незрячий від народження він, як ніхто, вміє навчати добру і дарувати любов. Цього особливого чоловіка в Осівцях знає кожен. В дитсадку “Калина” працює Леонід Іщик – гордість району та найкращий друг дошкільнят.

Перед заняттями чоловік завжди бере до рук акордеон і починає репетицію. Пригадує, колись інструмент став його порятунком від самотності. Леонід Кузьмович не бачить з дитинства. Щоб урятувати хлопчика, від долі інваліда, мати віддала його до інтернату. В Мукачевому він закінчив музичну школу, потім був педінститут у Луцьку. Тепер його життя – діти.

Леонід Іщик, музичний керівник дитсадка “Калина” в Осівцях:

– З дітками, з дітками, з дітками, то що ж вони співати дуже люблять, співають гарно, на музичних інструментах дуже люблять.

Кожен робочий день розпочинається з найприємнішого – занять із найменшими. Навіть у яслах дворічні малюки знають – прийшов Леонід Кузьмович. До нього треба ставитися уважно.

– А ще дітки в нас дуже люблять вправу жучки робити, давайте ляжемо на коврик і жучки летять.

Завідувачка садка переконана – саме на музкерівникові тримається вся дошкільна освіта в Осівцях. А ще, каже, він не лише навчає дітей музики, а й найголовнішого – співчуття.

Світлана Іщик, завідувачка дитсадка “Калина” в Осівцях:

– Ще в ясельній групі діти знають, що треба стільчика йому поставити. Вони так як себе дисциплінують, що є така людина, що до таких людей треба особливо відноситися.

Кожного з цих малюків Леонід Кузьмович знає за голосом. Чотирирічні дітлахи поводяться на заняттях, як дорослі, – не пустують, не бешкетують і ловлять кожне слово музиканта. А ще готові годинами розповідати про те, який він.

Андрійко, вихованець дитсадка “Калина” в Осівцях:

– Леонід Кузьмович – добрий, і ми його любимо. Учить співати він нас.

Тут, із дітьми, він зовсім забуває, що його очі розрізняють лише світло і темряву. Дитячі голоси наповнюють його життя барвами. А він навчає їх радіти кожній миті в житті.

Інна Білецька, Микола Василюк, Новини, ТК “Інтер”, Волинська область

Подробности-ТВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*