Унікальні пологи провели лікарі бердичівського Центру Жінки (ВІДЕО)

1 27 3 22345.full 2. щастя

  1 27 3 22345.full 1

Зазвичай подібні операції проводять як мінімум в обласних центрах, та бердичівляни Оксана й Олександр Сірики у своїй вірі у щастя батьківства поклалися на допомогу рідних стін та золоті руки й голови лікарів бердичівського Центру Жінки. Поклалися – і щастя прийшло до них. У вигляді прекрасного сина Святослава.

Справа у тому, що Оксана – інвалід з дитинства І групи. В її випадку створити повноцінну сім’ю – то вже само по собі диво, говорять медики, що вже казати про те, аби завагітніти і виносити дитину.

Віталій Грубський, завідувач акушерським відділенням Бердичівської ЦМЛ: «Вагітність протікала дуже складно на фоні ряду патологій. Протягом всієї вагітності відзначалася загроза передчасних пологів. Взагалі, Оксана мала б народжувати на 3-му рівні меддопомоги – у Житомирі. Але вона та родичі категорично відмовилися від цього. Тому було вирішено приймати пологи у нашому Центрові. У 36 тижнів у вагітної почалися перейми і єдиними методом вдалого їхнього протікання був кесарів розтин. Наразі і мати, і дитина перебувають у задовільному стані. За день-два поїдуть додому.»

А тим часом вона, як і будь-яка жінка, завжди мріяла про щасливе заміжжя – про люблячого чоловіка, про материнство, про те, аби бути такою, як всі, каже Оксана, і доля подарувала їй таке щастя. Зовсім скоро виповниться рік, як вони з Олександром познайомилися, і від часу знайомства про дитину думали вже дуетом.

Оксана Сірик, породілля: «Вийшла заміж, потім дізналась, що вагітна. Хоч і казали лікарі, що не можна, що може бути викидень, але ми рішили йти до кінця, мовляв, дасть Бог – буде. Ось, дав… Ми із самого початку обидва хотіли хлопчика, я завжди хотіла сина. Казали, правда, що може бути дівчинка, але ми все одно чекали на сина.»

Віталій Грубський, завідувач акушерським відділенням Бердичівської ЦМЛ: «Я вже багато років працюю, і цей випадок був перший у моїй практиці: були труднощі при проведенні операції, при знеболюванні лікарем-анестезіологом. Але у подібних випадках завжди думається про краще – аби жінка народила здорову й красиву дитину.»

Маленький Святослав народився вагою 2,9 кг, зріст малюка 49 см. Хтось скаже, що у такому віці важко визначити, на кого схоже дитинча. Можливо, комусь і важко, та лише не матері. Оксана зізнається: її синочок – точна копія свого батька.

Олександр Сірик, батько новонародженого: «Загалом пройшло все прекрасно. Я мріяв про таку жінку, про дитину. Ми хотіли хлопчика: коли вагітність була 5 місяців, вирішили назвати його Святославом. Медперсонал чудово поставився до дружини: фахівці постійно біля жінки, перевіряють її стан. Хочу подякувати усьому персоналу Центру Жінки.»

https://www.youtube.com/watch?v=wB3Nb2AtB6w


Автор: Олександр Єжель

Камера: Юрій Гавриш

Телеканал “ВІК” +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*