В Миколаївській області проведено моніторинг працевлаштування учнів та студентів з обмеженими фізичними можливостями

1 22 5 b49b70e70346563fa324bff49e93d854. обмеженими фізичними можливостями, інвалідів

Підтримуючи соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича щодо сприяння ефективній зайнятості, в області продовжується робота стосовно працевлаштування учнів та студентів з обмеженими фізичними можливостями професійно-технічних та вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації. Департаментом освіти, науки та молоді Миколаївської облдержадміністрації проведено моніторинг працевлаштування учнів–інвалідів та студентів–інвалідів, які закінчили навчання у 2012, 2013 роках.

Кількість учнів з обмеженими фізичними можливостями, які закінчили професійно-технічні навчальні заклади у 2012 році – 55 осіб, із них 39 – працевлаштовано. У 2013 році – 73 особи, з них 58 – працевлаштовані.

Кількість студентів з обмеженими фізичними можливостями, які закінчили вищі навчальні заклади І-ІV рівнів акредитації у 2012 році – 77 осіб, з них 67 – працевлаштовано. У 2013 році – 111 осіб, з них 99 – працевлаштовано.

Гарантії працевлаштування випускників освітніх закладів передбачені Кодексом законів про працю України (ст. 197) та Законом України «Про працю молоді» (ст. 7).

На даний час продовжується робота з органами влади та державними установами щодо удосконалення механізму працевлаштування студентів-інвалідів: Миколаївським обласним центром зайнятості, Фондом соціального захисту інвалідів та роботодавцями. Запроваджено проведення “круглих столів”, зустрічей з учнями та студентами з обмеженими фізичними можливостями професійно-технічних та вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації з метою надання інформації щодо права на трудову діяльність та особливості працевлаштування людей з інвалідністю.

Департамент освіти, науки та молоді Миколаївської облдержадміністарції

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*