У Житомирі вивчали доступність медичних закладів

1 10 1 882333804 big 2. доступності, інвалідністю

  1 10 1 882333804 big 16 листопада в прес-центрі міської ради відбулося засідання круглого столу з презентацією підсумків проведення аудиту доступності послуг медичних закладів м. Житомира людям з інвалідністю.

Відкриваючи засідання, заступник Житомирського міського голови Олександр Бочковський, поінформував: «Цього року Житомир увійшов до четвірки пілотних областей, громадські організації яких отримали гранти на проведення аудиту доступності якості медичних послуг та збору і аналізу статистичних даних щодо стану жінок з інвалідністю і проблемами опорно-рухового апарату».

Також О.Бочковський зауважив, що за кошти міського бюджету було закуплено гінекологічне крісло-трансформер, інструментальний столик з підігрівом, що дозволяє утримувати інструменти у відповідному температурному режимі, наближеному до температури тіла людини.

«Ми працюємо за лозунгом «Нічого не потрібно робити для нас без нас», тому ми прислухаємося до кожної людини з обмеженими можливостями, яка звертається до нас», – сказав заступник міського голови.

Даний проект реалізовується Житомирською обласною організацією людей з інвалідністю «Молодь. Жінка. Сім’я» за підтримки програми USAID «Здоров’я жінок України». Голова організації, депутат міської ради Неля Ковалюк зазначила: «У межах наших можливостей, ми ніколи не відмовляємо медичним працівникам у допомозі, ми постійно з ними співпрацюємо. Цією презентацією ми хочемо вказати на помилки, які треба усунути при реконструкції медичних закладів».

Експерт по доступності Володимир Башинський розповів про проблеми людей з обмеженими можливостями, з якими вони стикаються при відвідуванні медичних закладів: відсутність пандусів або їхня невідповідність встановленим нормам, ширина дверей, яка менша за ширину інвалідних візків, відсутність спеціальних парковочних місць для людей-інвалідів, необладнані туалетні кімнати для людей з особливими потребами.

Житомирська міська рада +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*