«Зламати бар’єри: що насправді перешкоджає створити доступне середовище в місті Києві» (ВІДЕО)

1 28 1 1450956042-1465 2. безбар'єрності, доступності

  1 28 1 1450956042-1465 1

24 грудня о 12.00 відбулася прес-конференція на тему: “Зламати бар’єри: що насправді перешкоджає створити доступне середовище в м.Києві”. (Зала 1)

Відео з прес-конференції:


Організатори:
Укрінформ, Громадська організація “Підмога.інфо” інвалідів-ампутантів.

Учасники: Василь Гацько – голова партії “ДемАльянс”; Олена Педай – голова ГО “ДемАльянс Допомога”; Вікторія Онищенко – PR-менеджер громадської організації «Підмога.інфо» Уляна Пчолкіна – голова осередку Київської області ВГО інвалідів “Група активної реабілітації”; Вікторія Онищенко – PR-менеджер ГО “Підмога.інфо”.

Мова шла про реорганізацію “Безбар’єрного комітету” при КМДА для будування ефективної роботи щодо перетворення Києва на безбар’єрне середовище для людей з обмеженнями в пересуванні: людей з інвалідністю, похилого віку, з тимчасовими проблемами зі здоров’я та батьків з дітьми на візках.

Підсумкові матеріали:

Столичній владі пропонують розробити цільову програму розвитку безбар’єрності міста

Міській владі пропонують реорганізувати Комітет доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та транспортної інфраструктури в реальний робочий орган та розробити під його контролем цільову програму розвитку безбар’єрності міста.

Про це у ході прес-конференції в Укрінформі на тему: “Зламати бар’єри: що насправді перешкоджає створити безбар’єрне середовище в м. Києві” зазначив голова партії “ДемАльянс” Василь Гацько.

“Одна з найголовніших ініціатив – це те, що ми зробимо буквально найближчим часом, на початку року, ми оновимо, створимо новий Комітет доступності. Вже скоро ми проведемо перші зустрічі з представниками міської влади, з Кличком зокрема, де поставимо питання про перезаснування Комітету доступності. Ми вважаємо, що саме цей орган найближчим часом має розробити нову міську цільову програму, яка стосуватиметься безбар’єрності, і відповідно здійснювати жорсткий контроль і моніторинг за її реалізацією. Це два важливі пункти, які сьогодні дозволяють розпочати рух за безбар’єрний Київ”, – сказав Гацько.

За його словами, прийнята в 2004 році Київська міська програма “Безбар’єрне середовище” не переглядалася і не приведена до норм універсального дизайну.

Водночас, голова громадської організації “ДемАльянс допомога” Олена Педай зазначила, що оновлений Комітет може запрацювати з лютого наступного року.

“Перше, що має зробити цей Комітет доступності, це розробити разом з КМДА нову міську цільову програму “Безбар’єрний Київ”, тому що та програма, яка діяла в Києві з 2004 року, я можу сказати, що вона виконана аж на 12%. Більш того, ніхто не звітував про це виконання”, – зазначила вона.

Укрінформ +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*