На Полтавщині вперше планують зробити доступними всі виборчі дільниці (ВІДЕО)

1 13 2 1473144581 2. доступності

  1 13 2 1473144581 1

До кінця лютого у рамках пілотного проекту на Полтавщині обстежать усі 1269 виборчих дільниць на предмет доступності для людей з особливими потребами, щоб вони були повноцінними учасниками виборчого процесу.

В основному, йдеться про приміщення шкіл, медичних та соціальних установ, 10 об’єктів пенітенціарної системи, які під час виборів стають дільницями та потребують більшої доступності.

Про це, зокрема, йшлося на нараді у заступника голови Полтавської облдержадміністрації Олега Пругла.

Наталя Скрипка, виконавчий директор всеукраїнського громадського об’єднання “Національна Асамблея інвалідів” підкреслила, що на Полтавщині стартував пілотний проект щодо аудиту доступності виборчих дільниць, завдяки підтримки влади та активності громадських організацій людей з особливими потребами.

Щоп’ятниці буде звіт щодо моніторингу зазначених об’єктів, 12 січня у Полтаві також проходив семінар з підготовки рекомендацій обстежених будівель на предмет доступності.

Загалом, на Полтавщині створили 25 взаємопов’язаних команд по 2 людини за участю волонтерів, представників громадських організацій інвалідів та експертів, щоб дістатися та обстежити об’єкти кожного району області.

“Полтавцям треба змінити свідомість у відношенні до цих людей. І не потрібно великих фінансових затрат, іноді достатньо правильно розмістити інформаційні стенди, зручно поставити меблі на дільницях, щоб кожен відчув допомогу і людське ставлення”, – зазначив Новинам Полтавщини Олег Пругло.

Представники закордонних донорів сподіваються, що Полтавщина стане зразком для інших регіонів – її досвід будуть запозичувати інші.

Пілотний проект втілюється за підтримки Посольства Канади в Україні, агенції міжнародного розвитку USAID та Міжнародного фонду виборчих систем IFES.

ОКІА «Новини Полтавщини»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*