У Тернополі з’являться безкоштовні парковки для інвалідів

1 19 2 images 67 2. інвалідів

  1 19 2 images 67 1Відповідне розпорядження підписав мер Тернополя Сергій Надал

Загалом у розпорядженні йдеться про те, щоб затвердити склад комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно – транспортної інфраструктур у кількості 18 осіб – є тут і чиновники і громадські активісти і особи з обмеженими фізичними можливостями, передає Depo.Хмельницький з посиланням на прес-службу Тернопільської міськради.

Крім того, у розпорядженні йде мова про 18 заходів, які мають покращити пересування по місту інвалідів.

Серед основних це – встановлення пандусів та спеціальних кнопок виклику там де це необхідно. Виконавцям потрібно зробити усе до 1 липня цього року. Також мова йде і про те що, під час проведення капітального ремонту та реконструкції об’єктів шляхово-мостового господарства на тротуарах, вуличних переходах передбачати схили і понижений бордюр.

Для транспорту пропонують закуповувати тролейбуси, з врахуванням спеціальних пристосувань для інвалідів, а також забезпечити організацію супроводу інвалідів на залізничному вокзалі та автовокзалі м. Тернополя.

Крім інших заходів також запропоновано забезпечувати виділення спеціальних місць для безкоштовного паркування транспортних засобів інвалідів у місцях організованого платного паркування, не менше 10 відсотків від загальної кількості місць.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*