Майже півсотні луцьких тролейбусів обладнали для незрячих пасажирів

1 31 2 top-photo 2. незрячих

Волинський осередок Генерації успішної дії з 2009 року бореться, аби луцький громадський транспорт був доступним для незрячих, а саме обладнаний зовнішнім і внутрішнім оповіщенням. Про це інформує Голова Волинського обласного осередку Всеукраїнської молодіжної громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук.

Так от, 26 травня разом із директором Луцького підприємства електротранспорту Ігорем Грицюком представники ГО перевіряли тролейбуси Луцька на наявність зовнішнього оповіщення. Нині 43 тролейбуси обладнані приладами зовнішнього оповіщення, щоправда, поки-що у 2-х машинах автоматично на відкриття дверей вони не спрацьовують. У 41 тролейбусі водій не зможе відключити озвучення, бо воно автоматично відкриває двері.

Ігор Грицюк обіцяє і надалі працювати, аби поліпшувати доступність транспорту для незрячих, зокрема встановити автоматичне внутрішнє оповіщення в тролейбусах, яке для незрячих просто необхідне. Це є реальна співпраця міської влади з ГО, яка представляє незрячих.

Натомість з маршрутками такої співпраці немає.

Нагадуємо, що в 2015 році Волинський осередок ГО людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» у межах програми місцевих ініціатив стали переможцями з ініціативою «Зробимо Луцьк доступним», яка і передбачала встановлення 43 пристрої зовнішнього оповіщення. Тож Віталій Ткачук запевняє перед громадою, що тут міська влада виконала свої зобов’язання, і тепер лишається контролювати, аби все справно працювало.

Волинський інформаційний портал – Віп Волинь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*