Дніпряни завітали у міськраду зі своїми пропозиціями з приводу доступності міста

1 27 2 1235941 2. доступності, інвалідів

 1 27 2 1235941 1

25 липня у Дніпрі радник міського голови Олександра Кутас в рамках проекту міського голови “Місто без меж” організувала тематичний круглий стіл с приводу вирішення проблем доступності міста для людей з обмеженою мобільністю. Про це повідомляє Дніпроград з місця події.

У тематичному обговоренні взяли участь учасники різних організацій, громадські об’єднання, які займаються вирішенням питань людей з інвалідністю.

«Ми зібрали круглий стіл для того, щоб познайомитися з активістам, людьми, які прагнуть зробити життя інвалідів простішим. Познайомитись для того, щоб зрозуміти, які вони мають ідеї і що для їх реалізації потрібно. Я не одноразово зустрічалась з різними представниками організацій окремо і вони мені казали, що в них є ідеї щодо вирішення якоїсь проблеми, яка предстала перед інвалідами тієї чи іншої групи, але вони не знають, що далі робити, до кого звертатись. Ми тут зібрались вислухати ідеї і втілити їх у життя за допомогою влади», – розповіла Олександра Кутас.

Деякі присутні представники організацій, окрім того, що висунули свої ідеї, навіть надали представникам влади свої проекти у письмовому вигляді. Це й проекти з питань доступності міста, з питань освіти людей, які займаються супроводом інвалідів, а також проекти, які допоможуть організовувати дозвілля людей з обмеженою мобільністю.

Наприклад, благодійна організація «Даруємо радість» розповіла, що незабаром за містом відбудеться квест для дітей-інвалідів. До того ж влада на чолі з Олександрою Кутас вирішили організувати ряд заходів на день незалежності України, зокрема, марафони та майстер-класи, що допоможуть забезпечити веселе проведення часу для людей, які потрапили у скрутне становище.

Також деякі представники організацій задались питанням, чому не працює комітет з доступності при облдержадміністрації. На що представник комітету доповіла:

«Через те що наразі відбувається децентралізація, була зміна влади, наш комітет не працював протягом року, але я запевняю, що склад комітету затверджений і вже 27 липня ми проведемо перше засідання. За рік виникло багато нових питань, проблем, також залишилось ще багато старих проблем, ми обіцяємо в терміновому порядку зайнятися їх вирішенням».

Отже в результаті круглого столу, влада Дніпра об’єдналась з активістами, створивши з ними різні мобільні групи, які будуть займатись розробкою інтернет карти доступності Дніпра, організацією заходів для інвалідів тощо.

Аврелія Бенкет

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*