Програма доступності у Світловодську: основні питання окреслено, розпочинається робота

1 09 1 1473270487 004 3 2. доступності

 1 09 1 1473270488 001 1

07.09.2016 — 7 вересня заступник міського голови з питань ЖКГ Анна Нестеренко провела засідання комісії з забезпечення доступності для людей з обмеженими фізичними можливостями. У засіданні взяли участь представники Центру активної реабілітації інвалідів «Добрада», працівники та керівники структурних підрозділів виконавчого комітету Світловодської міської ради, установ та організацій міста.

На початку засідання Анна Андріївна поділилася з присутніми радісною звісткою про те, що вчора, на позачерговій сесії міської ради, депутатський корпус виділив на реалізацію певних пунктів програми доступності 274 тисячі грн., тому сьогодні в них є над чим замислитися, які об’єкти визнати пріоритетними і першочерговими.

 1 09 1 1473270505 002 2

В ході спілкування було прийнято декілька важливих рішень. По-перше, підготувати до кінця року і винести на розгляд міської ради міську програму з доступності, активну участь у створенні якої візьмуть люди з інвалідністю. По-друге, створити якнайшвидше робочу групу з числа представників управління соціального захисту, охорони здоров’я, архітектури, ЖКГ та членів «Добради» і провести обстеження міста, аби визначити першочергові ділянки та місця, які мають бути відремонтованими чи облаштованими відповідно до потреб зазначеної категорії громадян. Наступний пункт, якого торкнулися під час засідання – доступність до закладів охорони здоров’я, культури та інших об’єктів по місту: це не тільки пандуси, а й розміри дверей, в які безперешкодно могли б заїжджати інвалідні візки, відповідне облаштування туалетів та інше. До речі, зауважили «добрадівці», біля адмінбудинку ніби є пандус, який відповідає вимогам, але піднятися до нього з проїжджої частини – ніяк. Треба виправляти…

Останнє питання, яке було піднято під час зустрічі – доступність транспорту.

 1 09 1 1473270487 004 3

«З транспортом у нас проблеми, – зазначила перший заступник міського голови Олена Балюк. – Але вже є певні задуми і пропозиції, які будуть розглянуті під час наступної зустрічі з перевізниками. Сподіваюся, що ми знайдемо вихід».

Тим не менше, присутні члени центру реабілітації констатували, що сьогодні спілкування з владою вийшло на новий – дієвий рівень. Зокрема, завдяки особистої уваги до проблем зазначеної категорії громадян міського голови Валентина Козярчука, його заступників та депутатів міської ради.

Окремо було відмічено ініціативу міського голови з приводу проведення он-лайн трансляцій та відеозаписів засідань виконавчого комітету і сесій міської ради, коли кожен має можливість у повному обсязі побачити, як насправді вирішуються ті чи інші питання життєдіяльності міста, і проблеми людей з обмеженими фізичними можливостями – в тому числі.

Отже, основні питання та напрямки подальшої діяльності в рамках реалізації програми доступності окреслено – починаємо працювати!

Світловодська міська рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*